fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

2021.a uus BWF võistluskalender

21.12.2020

Maailma Sulgpalliföderatsioon BWF avalikustas täna 2021. a esimese poolaasta võistluskalendri ning andis teada maailma edetabeli arvestuse pidamise taastamisest.

2021 esimese poolaasta kalendris on mitmed turniirid muutnud oma kohta võrreldes tavapärasega, et luua võimalused sarnastes asukohtades toimuvatest turniiridest nn “turvalise mulli” loomiseks sportlastele. Plaanis on mitmed suurturniirid nii Aasias kui Euroopas. Jaanuaris mängitakse kolm nädalat järjest Tais, kus toimuvad kaks 2020. aastast edasi lükkunud World Tour 1000 võistlust, mis tipnevad World Tour finaaliga.

Alates 9 nädalast jätkub ka Tokyo OM kvalifikatsioon, kus lähevad arvesse valitud turniirid. Ehk võistlused, mis eelmisel aastal COVID-19 tõttu ära jäid. Esimene OM kvalifikatsiooni arvestusse minev võistlus on märtsi alguses YONEX Swiss Open.

Võistluskalendri jätkumisega taastatakse ühtlasi maailma edetabeli jooksev punktiarvestus, mis saab olema varasemast mõneti erinev. Maailma edetabelisse jäävad alles mängijatele kõik punktid, mis neil olid edetabeli külmutamise hetkel 17. märtsil 2020. 2. veebruaril avaldatakse uus edetabel, kus eelnevatele punktidele lisatakse peale 17. märtsi toimunud turniirid. Alates 2. veebruarist avaldatakse maailma edetabel iganädalaselt, kuid viisil, et turniire sportlastel maha ei lähe. Kui tavapäraselt sisaldab edetabel viimase 52. nädala võistluseid, siis kuni BWF poolt teatava kuupäevani hõlmab edetabel pikemat perioodi.

Loe BWF pressiteadet võistluskalendri kohta siit.