fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eestile EM-l 9. koht

12.12.2020

Eesti sulgpallikoondis kindlustas võistkondliku EM valikturniiril võiduga 4-1 Ungari üle oma alagrupis teise koha ja jäi EM üldarvestuses jagama 9. kohta.

Viimasel võistluspäeval kohtus Eesti võistkond Ungariga. Eelnevalt oli Eestil 3-2 võit Rootsi üle ja 1-4 kaotus Inglismaale. Ungari oli kaotanud mõlemad eelnevad kohtumised.

Eesti läks Ungari vastu juhtima kohe avamängus, kui segapaaride duellis Kristjan Kaljurand ja Helina Rüütel võitsid Gergely Krauszi ja Daniella Gondat 21-18, 21-18. Ainsa punkti loovutas Eesti Ungarile meeste üksikmängus, kui Mikk Järveoja kaotas Gergo Pytelile 10-21, 15-21. Kristin Kuuba (BWF 59) taastas seejärel Eesti eduseisu kindla võiduga maailma edetabelis 182. kohal oleva Vivien Sandorhazi üle 21-16, 21-3.

Kaks viimast paarismängu kuulusid samuti eestlastele. Gergo Pytelil ja Gergely Szital ei tekkinud võimalust Eesti esipaari Kristjan Kaljuranna ja Raul Käsneri vastu. 21-12, 21-17 võiduga oli Eesti koondis kindlustanud kohtumise võiduks vajaliku kolmanda punkti. Seisu 4-1 tagasid Eestile naiste paarismängus Kristin Kuuba ja Helina Rüütel võites  21-17, 21-19 Laura Sarosi ja Vivien Sandorhazi.

Sellega täitis Eesti koondis ka turniiri eel peatreener Indrek Küütsi seatud eesmärgi, saada kaks võitu ja lõpetada alagrupp teisena. Eesti alagrupist läheb oodatult edasi Inglismaa, kes sai kuues alagrupis toimunud EM valikturniiriks kõigist võistkondadest maailma edetabeli kohtade alusel parima asetuse. EM finaalturniir on plaanis veebruaris Soomes, kus osalevad tiitlikaitsja Taanile ja korraldaja Soomele lisaks kõigi alagruppide võitjad.

Vaata kõiki tulemusi siit.