fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Tee detsembris midagi veri good ja loovuta verd

09.12.2020

Head sulgpallurid! Kutsume jõulude eel kogu meie sulgpallikogukonda tegema abivajajatele veri good jõulukinki – kinkima elu. Sulgpallurid on oodatud verd loovutama ajavahemikul 14.-31. detsember üle Eesti. Meid inspireeris Pärnu Sulgpalliklubi, kes käis hiljuti oma liikmetega Pärnu Haigla Veretalituses verd loovutamas.

Sulgpalliliidu juhatuse liikme ja Regionaalhaigla verekeskuse ülemarsti dr Eve Laansoo sõnul on praegusel piiranguteajastul iga doonori panus ülioluline ning ta lisab: “Vahemikul 14-31.12 saad teha head ning jõulukinkide asemel kinkida sellel aastal hoopis verd. Iga loovutatud veredoos aitab päästa kellegi elu ning aitame meie sulgpallikogukonnaga üle Eesti sellele kaasa.”

Iga loovutatud veredoos aitab päästa kellegi elu ning aitame meie sulgpallikogukonnaga üle Eesti sellele kaasa.

Verd saad loovutada ajavahemikul 14.-31. detsember endale lähimas vereloovutuspunktis. Siit leiad vereloovutuskohad Tallinnas ja mujal Eestis ning väiksemate kohtade väljasõitude graafikut näed siit.

Kutsume üles kõiki sulgpallureid jäädvustama oma heategu ja kajastama seda ka sotsiaalmeedias.

Lisaks läheb meie Facebooki ja Instagrami kontodel järgmisest nädalast üles auhinnaloos, kus kõikide vereloovutajate vahel loosime välja verekeskuse pusa ja muud vahvat.

Meelespea doonorile

  • Verekeskust külasta, kui oled terve, söönud, puhanud, hea enesetundega ja ilma nakkuse riskita.
  • Kui oled käinud reisil või oled olnud lähikokkupuutes koroonapositiivse inimesega, siis tuleb enne verekeskuse külastamist kaks nädalat enda tervist jälgida. Verd on lubatud loovutada juhul, kui doonoril ei ole 14 päeva jooksul haigustunnuseid ilmnenud.
  • Kui oled COVID-19 läbi põdenud ja terve, võid verd loovutada 14 päeva pärast negatiivset RNA testi või 28 päeva pärast sümptomite kadumist.
  • Kui pärast vereloovutamist ilmnevad haigustunnused, anna sellest koheselt verekeskusele telefoni või meili teel teada.
  • Täpsemaid soovitusi doonoritele vaata verekeskuse kodulehelt.