fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti püüab edasipääsu võistkondlikul EM valikturniiril

09.12.2020

Eesti sulgpallikoondis alustab homme Inglismaal võistkondlikul EM valikturniiril võistlust edasipääsu eest finaalturniirile. Võistkondliku EM finaali veebruaris Soomes pääseb kaheksa parimat võistkonda. Otsepääsme on kindlustanud tiitlikaitsja Taani ja võõrustaja Soome. Ülejäänud kuus riiki peavad finaalikoha lunastama sel nädalal valikvõistlusel.

Eesti mängib loosi tahtel esimeses alagrupis Inglismaal, kus lisaks koduvõistkonnale kohtutakse Ungari ja Rootsiga. Eesti koondisesse kuuluvad Kristin Kuuba, Catlyn Kruus, Helina Rüütel, Kristjan Kaljurand, Raul Käsner ja Mikk Järveoja. Eesti tugevamatest mängijatest jäid kõrvale Raul Must, kes ei soovinud viiruse tõttu võistlusel osaleda, ning Kati-Kreet Marran, kes vigastas eelmisel nädalal treeningul hüppeliigest. Koondist juhendab peatreener Indrek Küüts.

Peatreener Indrek Küütsi sõnul on eesmärk saada jagu Rootsist ja Ungarist, kuid esimese paigutusega Inglismaa koondise vastu läheb väga raskeks võitu püüda. “Mängijad, kes on kaasas, on korralikult treeninud ja motiveeritud. Rohkem on hetkel puudu mängupraktikast rahvusvahelisel tasemel”, lausus peatreener selle kohta, kuidas COVID olukord on koondise ettevalmistust mõjutanud.

Esimesena kohtub Eesti neljapäeval 12.00 Rootsiga. Reedel mängitakse 16.00 favoriit Inglismaaga ja laupäeval viimases kohtumises 12.00 Ungariga.

Kaks aastat tagasi viimasel võistkondlikul EM-il jäi Eesti jagama 9. kohta, kui tuldi oma alagrupis Prantsusmaa järel teiseks.

Vaata otseülekannet siit. Võistluse tulemusi näed siin.