fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti koondis võistkondlikul EM valikturniiril

02.12.2020

Järgmisel nädalal peetakse 2021. aasta võistkondlike Euroopa meistrivõistluste esimene etapp – EM valikturniir.

Finaalturniirile veebruaris Soomes pääseb kaheksa parimat võistkonda. Otsepääsme on kindlustanud tiitlikaitsja Taani ja võõrustaja Soome. Ülejäänud kuus riiki peavad finaalikoha lunastama valikvõistlusel.

Kvalifikatsioonivõistluse kuuest alagrupist toimuvad neli alagrupiturniiri erinevates kohtades üle Euroopa. Kaks alagrupiturniiri jääb mängimata seoses COVID viirusega. Neljas alagrupp, mis pidi toimuma Saksamaal, jääb ära, kuna kolm osalema pidanud riiki siseriiklike piirangute tõttu loobusid. Viies, Prantsusmaal toimuma pidanud võistlus jääb ära, kuna korraldajamaal ei ole võimalik turniiri läbi viia.

Ülejäänud neli alagrupi turniiri mängitakse Inglismaal, Belgias, Portugalis ja Austrias. Kõik võistluste korraldajad jälgivad COVID võistluste protokolli, et tagada osalejate turvalisus. Ühelgi turniiril pole lubatud pealtvaatajad, kõik võistkonnad peavad osalemise eeltingimusena esitama negatiivse testi tulemuse ning kohapeal on võistlejate transport ja majutus korraldatud viisil, et ollakse teistest inimestest isoleeritud.

Sulgpalli kogukond saab valikvõistlustele kaasa elada otseülekannete vahendusel.

Eesti mängib loosi tahtel esimeses alagrupis Inglismaal, kus lisaks koduvõistkonnale kohtutakse Ungari ja Rootsiga. Eesti koondisesse kuuluvad Kristin Kuuba, Catlyn Kruus, Helina Rüütel, Kristjan Kaljurand, Raul Käsner ja Mikk Järveoja. Eesti tugevamatest mängijatest jäid kõrvale Raul Must, kes ei soovinud viiruse tõttu võistlusel osaleda, ning Kati-Kreet Marran, kes sel nädalal vigastas hüppeliigest. Koondist juhendab peatreener Indrek Küüts.

Võistlus algab neljapäeval 10. detsembril, kui Eesti mängib Rootsiga. Järgmisel päeval kohtutakse Inglismaaga ning viimasel võistluspäeval, laupäeval, Ungariga. Alagrupist pääseb finaalturniirile vaid võitja.