fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Krooniti juunioride Euroopa meistrid

08.11.2020

Laupäeval lõppes Soomes Pajulahtis selle aasta olulisim juunioride võistlus – juunioride Euroopa meistrivõistlused. Individuaalturniiril läksid kullad nelja riigi sportlastele.

Üksikmängudes ei vääratanud favoriidid ja nii esimese paigutusega Christo Popov kui Anastasia Shapovalova võitsid tiitlit.

Meeste üksikmängus domineeris prantslane Christo Popov turniiri, saades kõik võidud kahes geimis. Veerandfinaalis lülitas Popov välja Taani suurlootuse Magnus Johanneseni. Finaalis kohtus Popov kaasmaalase Yanis Gaudiniga, kes oli veerandfinaalis alistanud teise paigutusega taanlase ja valitseva U17 meistri Mads Juel Molleri. Finaal kuulus Popovile 21-9, 21-18. Sellega on viimased kolm Euroopa juunioride meistritiitlit läinud Prantsusmaale. Kolm aastat tagasi tuli meistriks Christo Popovi vend Toma Junior Popov ja viimat Arnaud Merkle. Pronksid kuulusid Matthias Kicklitzile Saksamaalt ja Joakim Oldorffile Soomest.

Naiste üksikmängus jõudis Anastasia Shapovalova kõrval finaali Edith Urell Rootsist. Finaal kujunes tasavägiseks põnevusmänguks, kus kulla otsustasid viimased paar punkti. Shapovalova võttis loodetud võidu 14-21, 21-18, 22-20. Pronksi sai alles 14-aastane Nella Nyqvist Soomest ja Maija Sudimac Serbiast.

Naiste paarimängus sai Venemaa teise kulla. Võidu võtsid esimese asetusega Anastasia Boiarun ja Alena Iakovleva. Boiarun ja Iakovleva alistasid oma esimeses mängus ka Catlyn Kruusi ja Ramona Üpruse. Nende finaalivastasteks oli Saksamaa paar Leona Michalski ja Thuc Phuong Nguyen. Boiaruni ja Iakovleva finaalmängu võidunumbrid jäid 21-12, 21-19. Kolmandat kohta jäid jagama ukrainlased Polina Buhrova ja Maria Stoliarenko ja taanlased Clara Lober ja Mette Werge.

Meeste paarismängus olid finaalis turniiri kaks kõrgeima asetusega paari – venelased Egor Kholkin ja Georgi Lebedev ning taanlased William Kryger Boe ja Mads Westergaard. Kolmandat kulda venelastel saada ei õnnestunud ja Kryger Boe ning Westergaard olid finaalis kindlamad 21-15, 22-20. Pronksid läksid Serbiasse Sergej Lukicile ja Mihajlo Tomicile ning Saksamaa paarile Kilian Ming-Zhe Maurerile ja Matthias Schnabelile.

Segapaarismängus said võidurõõmu tunda sakslased Matthias Kicklitz ja Thuc Phuong Nguyen, kes võitsid rootslasi Gustav Bjorkleri ja Edith Urelli 21-19, 21-19. Pronksil olid Christo Popov ja Flavie Vallet ning Lev Barionov ja Anastasia Boiarun.

Eesti sportlaste parimaks tulemuseks individuaalvõistlusel jäi üksikmängus Tauri Kilki ja paarismängus Catlyn Kruusi ja Ramona Üpruse 9. koht.