fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Juunioride koondis alustab EM-i

28.10.2020

Neljapäeval algavad Soomes Pajulahtis sulgpalli juunioride Euroopa meistrivõistlused. Viiruse tõttu oli EM toimumine viimase hetkeni lahtine, kuid piirangute tingimustes selguvad siiski järgneva kümne päeva jooksul Euroopa parim võistkond ja individuaalsete meistritiitlite võitjad.

Kui algselt soovis võistkondlikul turniiril osaleda üle 30 võistkonna, siis koroonaviirusest tingitud piirangud on osalevate võistkondade arvu vähendanud 17-le. Võistkonnad loositi nelja alagruppi, kus igast edasi veerandfinaali saab kaks paremat. Eesti sattus fortuuna tahtel neljandasse alagruppi, kus on asetatud võistkondadest kaks aastat tagasi Tallinnas juunioride Euroopa meistriks tulnud Prantsusmaa koondis. Prantsusmaa oli Eesti alagrupi vastane ka kaks aastat tagasi. Teisegi asetusega võistkonna Ukrainaga kohtub Eesti teist EM-i järjest. Ülejäänud kaks võistkonda, kellega vastamisi astutakse on Sloveenia ja Šveits.

Eesti koondisse võistkonna võistlusel kuuluvad Tauri Kilk, Mario Kirisma, Oskar Männik, Catlyn Kruus ja Ramona Üprus. Koondise treeneri Heiki Sorge sõnul on peamine eesmärk pääseda kaheksa tugevama riigi sekka ehk veerandfinaali: “See saab olema väga keerukas ja peame olema suutelised tegema maksimaalset õnnestunud sooritused, sest alagrupp on meil ühtlaselt tugev. Teoorias võime kõiki võita aga samas ka kaotada. Selleks, et pääseda kaheksa sekka peame alagrupis saavutama vähemalt 2. koha.”

Eesti koondis alustab lahingut neljapäeval kell 14.00 Ukraina vastu. Reedel mängitakse soosiku Prantsusmaaga ja laupäeval esmalt Šveitsi ja seejärel Sloveeniaga.

Võistluse tabelid ja tulemused siin.

Vaata EM-i otsepildis badmintoneurope.tv