fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Tartus krooniti Eesti noorte meistrid

17.10.2020

Reedest laupäevani võtsid A. Le Coq spordimajas mõõtu parimad noored Eesti sulgpallurid. Eesti meistrid selgitati neljas vanuseklassis 161 sulgpalluri osavõtul. Suurima medalisaagi viisid kaasa kodusaalis mänginud Triiton sulgpalliklubi mängijad.

Kõige nooremas, U11, vanuseklassis võitis kulla Kaspar Sorge (TÜASK), kes finaalis mängis üle Marten Põderi (Triiton) 21-16, 21-16. Pronksi sai Andre Looskari Nõo Sulgpalliklubist. Samas vanuseklassis neidude seas sammus kindlate võitudega kullale Carmella Krislin Kruus (Triiton). Teine koht kuulus Ilona Roogsoole ja kolmas Grete Liis Neemrele (mõl Triiton).

U13 vanuseklassis tulid meistriteks üksikmängudes Marti Joost (Nõo SK) ja Marija Paskotši (Tondiraba SK). Joost võitis Rasmus Roogsood (Triiton) 21-14, 21-17. Kolmanda koha sai Priit Põder (Triiton). Marija Paskotši kohtus finaalis Lumikki Liiasega (Triiton) ning sai kulla tulemusega 21-8, 23-21. Kolmas koht läks Liiase klubikaaslasele Romili Vakkile.

Sama vanuseklassi paarismängus sai teise kuldmedali Marija Paskotši koos Annabel Mutsoga. Finaalis võideti Lumikki Liiast ja Marri Lankovi (mõl Triiton) 21-15, 21-12. Pronksi võitsid Romili Vakk ja Kaisa Liis Lepp (mõl Triiton). Noormeeste paarismängus võitsid kulla üksikmängu kaks parimat Marti Joost ja Rasmus Roogsoo. Esikoha mängus alistasid nad 21-10, 21-8 Jakob Kalmuse ja Rasmus Vaglakese (mõl Triiton). Kolmas koht läks Martin Liiskmannile ja Priit Põderile (mõl Triiton). Segapaarismängus võidutseid Lumikki Liias ja Rasmus Roogsoo, kes edestasid Marti Joosti ja Marija Paskotšit ning Martin Liiskmanni ja Annabel Mutsot.

U15 noormeestest valmistas finaalis üllatuse Andrei Schmidt (Triiton), kes võitis esimese paigutusega Rene Leemani (Tallinna Sulgpallikeskus) 22-20, 21-15. Pronksi viis Pärnusse Siim Saarse (Pärnu SK). Neidude konkuretsis selgus võitja kolmegeimilise mängu tulemusel, kus Heili Merisalu (Nõo SK) võitis Laura-Liis Kale (Tallinna Sulgpallikeskus) 18-21, 24-22, 21-13. Kolmandale kohale tuli Kertu Saksing Triitonist.

Noormeeste paarismängus U15 vanuseklassis tulid meistriteks Rene Leeman ja Karl-Aksel Männik võiduga Siim Saarse ja Rasmus Taltsi üle 21-11, 21-14. Kolmanda koha võtsid Artur Berik ja Daniel Kornejev (mõl Triiton). Neidude paarismängus võitis teise kulla Heili Merisalu, kes koos Emilia Šapovalovaga (TÜASK) võitsid esikoha duellis Laura-Liis Kale ja Mia Sakariast 18-21, 21-17, 21-18. Kolmanda koha mängus tõi esimese meistrivõistlustel medali Jõhvi Spordikoolile Polina Rjabušenko koos Kadri Seppaga (Tondiraba SK). Segapaarismängus võitis oma teise kulla Andrei Schmidt, kes mängis koos Laura-Liis Kalega finaalis üle 21-15, 21-17 Rasmus Taltsi ja Emilia Šapovalova. Kolmanda koha said Daniel Kornejev ja Karolina Pintšuk (mõl Triiton).

Noorte meistrivõistluste kõige vanemas, U17 vanuseklassis, tuli neidudest meistriks esimese asetusega Elisaveta Berik (Triiton), kes võitis kulla mängus klubikaaslast ja teise asetusega Marelle Salu 21-12, 21-19. Kolmas koht läks turniiri eel sama paigutuse saanud Emili Pärsimile. Noormeeste finaalis sai võidu võistluse eel favoriidiks olnud Tauri Kilk (Triiton SK). Tema vastane finaalis oli teine sama vanuseklassi liider Mario Kirisma (Tallina Sulgpallikeskus). Kilk sai seekord finaalis selge võidu 21-16, 21-11. Kolmandal kohal oli Robin Schmalz (Tallinna Sulgpallikeskus).

Noormeeste paarismängus said Kirisma ja Schmalz 22-20, 22-20 jagu Tauri Kilkist ja Steven Pärnasalust. Pronks kuulus Triitoni paarile Hugo Themasele ja Andrei Schmidtile. Neidude paarismängus olid finaalis neli Triitoni mängijat Emili Pärsim ja Marelle Salu võitsid 21-14, 22-20 Elisaveta Berikut ja Katriin Jagomäge. Pronksi said samuti Triiton klubi mängijad Kadi Ilves ja Marta Emili Teller. Segapaarismängu finaalis kohtusid Emili Pärsim ja Hugo Themas Marta Emili Telleri ja Robin Schmalziga. Pikaks kujunenud mängus võtsid võidu Pärsim ja Themas 22-20, 12-21, 21-15. Pronksi mängisid välja Tregert Gustav Värv (TÜASK) ja Kerttu Voore (Nõo SK).

Palju õnne kõigile medalistidele! Vaata kõiki tulemusi siit.