fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti sulgpallurid stardivad Taanis tippturniiril

12.10.2020

Teisipäeval algab Taanis Danisa Denmark Open võistlus, mis on esimene sulgpalli suursündmus peale märtsis alanud koroonaviirusest tingitud pausi. Kevadel jõuti mängida viimase turniirina mainekas All England ning seejärel jäi rahvusvaheline kalender seisma ja maailma edetabeli punktid külmutati. Denmark Open on seega All Englandi järel esimene kalenderplaanis olev World Tour turniir üle kuue kuu. Võistluse auhinnafond on 750 000 dollarit. Kuigi turniiril on tugev mängijate koosseis, ei jätnud viirus ka sellele võistlusele mõju avaldamata. Esialgselt võistlejate nimekirjas olnud mitmete Aasia riikide tipud siiski Taani ei sõida. Nii pakuvad parimatele eurooplastele konkurentsi Aasiast eeskätt Jaapani mängijad.

Eestlastest osalevad Denmark Openil Kristin Kuuba üksikmängus ning Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel naiste paarismängus. Helina Rüütel lööb kaasa ka segapaarismängus koos Mihkel Laanesega.

Esialgu tõi loos Kristin Kuuba (BWF 59) esimeseks vastaseks turniiril parima paigutusega ja maailma edetabelis 3. kohal asuva Akane Yamaguchi Jaapanist. Yamaguchi hiljem aga võistlemast loobus ja nüüd selgub Kuuba esimene vastane vahetult turniiri eelõhtul, kui loositakse tabelisse reservis olnud mängijad. Kuuba sõnul on võistluse eel peamine ootus, et see toimuks: “Poole aastane võistluspaus ei ole olnud vaimselt kerge. Võistlusnälg kasvas iga nädalaga. Samas andis paus aega arendada nii üldfüüsilist kui sulgpalli poolt.”  Naiste üksikmängus on Yamaguchi loobumise järel kaks tugevama asetusega mängijat maailma edetabeli neljas ja endine maailmameister Nozomi Okuhara Jaapanist ja olümpiavõitja ja mitmekordne maailmameister Carolina Marin Hispaaniast.

Naispaar Marran ja Rüütel võivad loosiõnne üle pigem rõõmustada. Nemad kohtuvad esimeses ringis prantslaste Vimala Heriau ja Margot Lambertiga. Maailma edetabelis 73. kohal olevatel eestlastel ei tule 60. kohta hoidvate prantslastega kindlasti kerge mäng, kuid naispaaride nimekirja vaadates, oleks võinud loos tuua esimeses ringis vastu ka hulga nimekamaid vastaseid.

Segapaarismängus on Rüütelit ja Laanest avakohtumises ootamas maailma 67. paar Victoria Williams ja Gregory Mairs Inglismaalt.

Vaata võistluste tabeleid ja tulemusi siit.