fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti mängijad maailma edetabelis uue hooaja alguses

23.09.2020

Sulgpalli maailma edetabelites ei toimunud koroonaviiruse tõttu muutusi üle viie kuu. Maailma Sulgpalliföderatsioon külmutas edetabelid peale märtsis mängitud All England suurturniiri. Augusti lõpus peeti aga üle pika pausi taas esimene rahvusvahelisse kalendrisse kuuluv võistlus ja see tõi kaasa liikumised maailma edetabelis, millest said osa mitmed Lätis edukalt esinenud Eesti mängijaid.

Meeste üksikmängus pole Eesti esireketi Raul Musta koht edetabelis muutunud. Must hoiab endiselt 82. positsiooni. Läti võistluse meeste üksikmängu esikohaga tegi suure tõusu tabelis Mihkel Laanes, kes kerkis üle 150 koha ja on nüüd paremuselt meestest teine eestlane, kelle leiab edetabeli 356. kohalt. Tema lähedal asub Karl Kert 382. edetabeli astmel. Jelgavas peetud Euroopa karikaetapp aitas teha suurema hüppe ka Hans Kristjan Pilvel, kes nüüd on 453. kohal.

Naiste üksikmängus Eesti parim Kristin Kuuba Lätis ei võistelnud ja tema koht on endiselt kevadel tabeli lukku löömise hetkel olnud 59. Järgmise eestlanna; Getter Saare, leiab naiste üksikmängu edetabelis 172. kohalt. Läti esikohaga tegi märkimisväärse tõusu alles 17-aastane Catlyn Kruus, kes nüüd on tabelis 353.

Naiste paarismängus eelmise hooaja Helina Rüüteli vigastuse tõttu vahele jätnud Rüütel ja Marran said Lätis saavutatud esikohaga punktilisa ja tõusid kaks kohta, asudes 71. edetabeli kohale. Enne vigastuspausi oli nende parim positsioon 54.

Helina Rüütel koos Mihkel Laanesega on segapaarismängu tabelis Eesti parim paar. Lätis saavutatud esikoht kergitas neid 140 astet 231. kohale. Meeste paarismängus on maailma edetabelis endiselt parimad valitsevad Eesti meistrid Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner, kes on tabelis 191. Mikk Järveoja ja Mihkel Laanes tegid Läti võistluse esikoha tõttu oma asetuses olulise paranduse, koguni 275 kohta, ja on hetkel 291. kohal.

Järgmine rahvusvahelise kalendri turniir toimub oktoobri alguses Bulgaarias ja seejärel on oodata ka absoluutsete tippturniiride naasmist Denmark Open võistlusega oktoobri keskpaigas.