fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti sulgpallurid tegid Lätis puhta töö

30.08.2020

Jelgavas sellel nädalalõpul mängitud sulgpalli Euroopa karikaetapp oli ühtlasi esimene Rahvusvahelise Sulgpalliföderatsiooni kalenderplaani kuuluv võistlus peale märtsis koroonaviirusest tingitud sunnitud pausi. Viirus jättis oma jälje siiski ka sellele turniirile ja vahetult võistluse eel loobusid mitmete riikide mängijad Lätti sõitmisest.

Eesti sulgpallurid suutsid oma võimalused ära kasutada ja tõusid poodiumi kõrgeimale astmele kõigis viies mänguliigis. Karjääri esimese tiitlivõidu sai naiste üksikmängus alles juunioride klassi kuuluv Catlyn Kruus. Kruus sai esimestes ringides jagu kaasmaalannadest Karina Kapanenist ja Helis Pajustest. Poolfinaalis ja finaalis olid Kruusi vastasteks Itaalia juunioride koondise parimad. Kui poolfinaalis Katharina Finki vastu läks Kruusil vaja kolme geimi, siis finaal Jasmine Hamza vastu oli juba kindlam ning esimene turniirivõit tuli tulemusega 21-15, 21-16. Hamza oli sealjuures avaringis välja lülitanud teise Eesti põhilootuse Kati-Kreet Marrani.

Meeste üksikmängus olid poolfinaalis ainult Eesti mängijad. Eesti esireket Raul Must kaasa ei löönud, kuid parimad kohad selgitasid Eesti meistrivõistluste teise kuni neljanda koha omanikud Karl Kert, Mihkel Laanes ja Hans Kristjan Pilve. Finaalis võtsid mõõtu Laanes ja Pilve. Tasavägise mängu kallutas enda kasuks 19-aastasest Pilvest neli aastat vanem Laanes seisuga 21-12, 18-21, 21-16.

Naiste paarismängus tegi üle aastase vigastuspausi järel esimese võistluse Helina Rüütel. Eelmine aasta samal võistlusel tiitli noppinud ja maailma edetabelis 54. kohal olnud Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel näitasid kõigis mängudes, et on teistest kohal olnud paaridest kõrgemast klassist ja võitsid kõik mängud kindlalt kahes geimis. Finaalivastasteks olid itaallannad Hamza ja Fink.

Teise tiitli võitsid Rüütel ja Laanes koos segapaarismängus võiduga Ramona Üpruse ja Oskar Männiku üle. Ka meeste paarismäng oli eestlaste siseasi, kus Mikk Järveoja – Mihkel Laanese ja Karl Kerti – Mihkel Taltsi duellis jäid peale Järveoja ja Laanes.

Vaata kõiki tulemusi siit.