fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Triiton sulgpalliklubi võõrustas Läti koondislasi

03.08.2020

Spordivõistluste vaesel suvel pidasid juuli viimasel päeval sõpruskohtumise Tartu Triitoni sulgpalliklubi ja Läti noorte koondise esindajad. Maavõistluse läbiviimist ajendas soov pakkuda noortele mängijatele üle pika aja võistluskogemusi ja ühtlasi hoida kahe riigi tihedaid sulgpallisuhteid.

Viie tunni jooksul mängiti A. Le Coq spordihoones U13-U19 vanuseklassides 36 kohtumist ja kaks võistkondlikku matši. Individuaalkohtumistes oli suur ülekaal võõrustajatel ja lõunanaabritel õnnestus võtta vaid 8 mängu võitu.

U13 ja 15 vanuseklassides saatis edu Triitoni mängijaid. Andrei Schmidt võitis U15 noormeeste üksikmängus mullu alla 13-aastaste seas Läti meistrivõistlustelt kolm kulda kaela saanud Toms Sala 21-7, 21-10. U-13 ja U-15 vanuseklassis noppisidki külalised vaid ühe võidu. Kõige nooremate seas tõi külalistele punkti segapaar Artūrs Bratčikovs ja Madara Mackeviča ning alla 15-aastaste seas naispaar Elza Zitāne ja Nikola Muķiele.

U17 vanuseklassis jäid lätlased peale aga kaheksast kohtumisest viies. Triiton sai selles vanuseklassis oma kolm võitu vaid üksikmängudes. U17 vanuseklassis võitis Catlyn Kruus eelmise aasta Läti meistrit (koroonaviiruse tõttu on Lätiski tänavused noortemeistrid veel selgitamata) Anna Kupčat 21:4, 21:12. Hugo Themas alistas U-15 vanuseklassis mullu kolm kulda noppinud Dāvis Strazdiņši 21:12, 21:13. Roland Kutsei alistas Pauls Rozenvaldsi üle 21:19, 17:21, 21:19.

Seevastu alla 19-aastaste seas ei teeninud lätlased ainsatki võitu, ehkki kahes kohtumises selgitas võitja alles kolmas geim.

Paar mängu peeti ka meeste konkurentsis. Eestit esindas viimaseid päevi 15-aastane Tauri Kilk, kes sai võidu Läti kolmanda reketi Pauls Gureckise üle 21:6, 21:10. Paarismängus lõid Kilk ja Mihkel Laanes kahes geimis Gureckist ja Viesturs Bajārsit 21:14, 21:11.

Sõpruskohtumise lõpetuseks mängiti kaks võistkondlikku matši. Ühe võistkonna moodustasid U-13 ja U-15 vanuseklassi mängijad, teise U-17 ja U-19 mängijad. Igas vanuseklassis peeti viis kohtumist ning võitis see võistkond, kes esimesena jõudis saja punktini. Mängude järjekord mõlema grupi sees loositi.

Nooremate vastasseisus oli algus tasavägine, kuid siis hakkasid eesti noored vaikselt, aga kindlalt edu kasvatama. Vahepeal oli see juba ligi paarkümmend punkti. Lätlased ei andnud aga alla ja enne kahte viimast kohtumist oli triitonlaste edu vaid kuus punkti, 80:74. Seejärel võitis Rasmus Roogsoo oma minimatši 10:6 ning koos Lumikki Liiasega loovutati vastaste segapaarile vaid neli punkti. Nooremad triitonlased võitsid seega 100:84.

Vanemas grupis oli samuti matši algus võrdne. Elisaveta Berik ja Marelle Salu andsid teatepulga üle 10:9 eduseisus, misjärel aga kaotasid Markus Saarepuu ja Mihkel Mart Liim oma minimatši Gustavs Dāvids Brečsile ja Roberts Renārs Miščenkole ning Läti juhtis 20:19. Seejärel alistas Catlyn Kruus suurema vaevata Arta Priedniece ning viis Triitoni ette 30:22. Triitoni meespaar Roland Kutsei ja Art Müürsepp jäid hätta Läti mulluse U-17 hõbedapaari Dāvis Strazdiņši ja Alens Zandovskisega ning lätlased läksid taas juhtima 40:39. Kaks järgmist matši kuulusid suure ülekaaluga aga juba tartlastele. Kruus ja Tauri Kilk viisid segapaaris Triitoni ette 50:43 ning Kilk võitis üksikmängus Gustavs Dāvids Brečsi 10:2. Triiton juhtis 60:45. Seitsmendas paaris andis Elisaveta Berik küll mõned punktid tagasi ning Anna Kupča võitis nende omavahelise duelli 14:10, kuid edu oli endiselt soliidne – 70:59. Kruus ja Karoline Inselberg kasvatasid seda veel kahe punkti võrra 80:67 ning Hugo Themase ja Dāvis Strazdiņši mängu järel oli seis 90:71. Themas ja Berik vormistasid lõpptulemuse 100:80.

Triitoni klubi juhi Mart Siliksaare lõpusõnadest jäi kõlama mõte, et ehk olime tunnistajaks ühe uue traditsiooni sünnile ning tuleval aastal sõidab omakorda Triitoni esindus mõnda Läti linna.

Vaata kõiki tulemusi siit.