fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti sai teada võistkondliku EM vastased

07.07.2020

Täna loositi Taanis Euroopa Sulgpalliliidu peakontoris sulgpalli võistkondlike Euroopa Meistrivõistluste alagrupid. Finaalturniirile, mis mängitakse veebruaris Soomes Vantaas, pääsevad tiitlikaitsja Taani, korraldaja Soome ja kuus riiki alagrupi turniiridelt.

Eesti sattus esimesse alagruppi, kus asetatud võistkondadest on esimese paigutusega Inglismaa. Lisaks inglastele on Eesti alagrupis veel Ungari ja Rootsi koondised. Asetusega koondised ja favoriidid ülejäänud viies alagrupis on Saksamaa, Venemaa, Holland, Prantsusmaa ja Hispaania. 9-12. detsembrini peetavatel alagrupi kohtumistel saab igast alagrupist finaalturniirile vaid võitja.

Eesti alagrupis on suurfavoriit Inglismaa, kellel paarid on kõigis paarismängu liikides maailma edetabelis top 25 seas ja üksikmängudes esinumbrid maailma esimese 70 hulgas. Küll aga on Eestil eeldused võrdselt võidelda Ungari ja Rootsi võistkondadega. Riikide asetamiseks koostatud paremusjärjestuses, kus arvestati iga mänguliigi esinumbrite edetabelipunkte, oli Rootsi 10. kohal, Eesti 16. ja Ungari 18.

Euroopa Meistrivõistluste finaalturniiri on ühtlasi kvalifikatsiooni võistluseks võistkondlikule MM-le, Sudirman Cupile, kuhu pääseb Euroopast neli parimat võistkonda.