fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Tokyo OM kvalifikatsiooniperioodi muudatused

27.05.2020

BWF avalikustas täna muudatused Tokyo OM-le kvalifitseerumise tingimustes. Algselt oli 2020 suvel toimuma pidanud Tokyo OM kvalifikatsioon planeeritud mai 2019 – aprill 2020. Covid-19 viirusest tingitult jäid aga ära nii mitmed kvalifikatsiooniperioodi turniirid kui ka lükkusid edasi olümpiamängud.

Selles keerulises olukorras tuli leida võimalikult õiglane lahendus kõigi sportlaste jaoks. BWF peasekretäri Thomas Lundi sõnul püüti leida parim võimalik lahendus ja selle välja töötamisel kaasati tihedalt BWF sportlaste komisjoni.

Uues OM kvalifikatsioonisüsteemis lähevad arvesse kõik seni kogutud punktid ehk turniirid, mis mängiti perioodil 29. aprill 2019 – 15. märts 2020. Sellele lisanduvad 2021 aastal turniirid vahemikul 1-17 nädal ehk 4. jaanuar – 2. mai. Samas võetakse ses vahemikus arvesse vaid võistlused, mis 2020 aastal ei toimunud või lükati edasi.

Nii ei lähe näiteks OM-le pääsejate edetabeli koostamisel arvesse 2021. a jaanuaris mängitav Estonian International võistlus, sest see peeti ka 2020. aastal. Küll aga lähevad 2021. aastal arvesse tänavu ära jäänud EM ja teised võistlused, mis viiruse tõttu ära jäid nt traditsiooniliselt aprilli algul toimuv Finnish Open.

OM-le pääsejate paremusjärjestuse selgitamisel võetakse iga sportlase puhul endiselt arvesse kümme parimat tulemust. Samuti ei muutunud sportlaste arv, kes OM-le mängima saavad. Üksikmängudes pääseb platsile 38 meest ja naist. Paarismängudes saavad võimaluse OM medalite eest heidelda igas mänguliigis 16 paari.

Loe BWF pressiteadet siit.