fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

BWF avalikustas muudatused võistluskalendris

25.05.2020

Covid-19 viirus tõi kaasa rahvusvaheliste sulgpallivõistluste peatumise ja mitmed turniirid jäid algselt Maailma Sulgpalliföderatsiooni (BWF) võistluskalendris planeeritud ajal ära.

BWF avalikustas nüüd uue korrigeeritud kalendri, kus mitmed kevadel-suvel toimuma pidanud turniirid on leidnud uue asukoha aasta lõpus. Ümberpaigutused puudutavad eelkõige BWF World Tour võistlusi ehk kõige kõrgeima kategooria võistlussarja. Suurem osa kontinentaalsete karikasarjade võistlustest, mis sattusid võistlusseisaku perioodi, jäävadki sel aastal ära.

World Tour sarjaga soovib BWF jätkata taas septembrist ja esimese turniirina on kalendris YONEX Taipei Open. Mainekaimatest võistlustest toimuvad kevad-suve asemel sügiskuudel World Tour 1000 Indoneesia Open ja World Tour 750 kategooria võistlus Malaysia Open.

BWF peasekretär Thomas Lund sõnas, et kuigi rahvusvahelised turniirid soovitakse taaskäivitada võimalikult peatselt, jääb prioriteediks sportlaste ja sulgpalli kogukonna tervis ja turvalisus.

BWF on otsimas lahendust ka maailma edetabeli punktide lahti külmutamisele viisil, et mängijaid ei kaotaks liigselt vahepealse pausi tõttu punkte. Hetkel on maailma edetabeli punktid külmutatud 17. märtsi seisuga. Samuti on välja töötamisel edasi lükkunud Tokyo OM-le kvalifitseerumise süsteemi muudatused.

BWF uuendatud võistluskalendrit saad vaadata siit.