fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Raul Must jagab tippsportlaseks oleku köögipoolt

24.04.2020

Eesti sulgpalli meeste esireketi Raul Musta eesmärgile jõuda oma neljandatele olümpiamängudele andis koroonakriis valusa tagasilöögi nagu paljudele sportlastele, kes OM kui oma sportlaskarjääri ühe tippsündmuse suunas püüdlesid.

Sulgpallis OM pääsme lunastamiseks tuli edu saavutada aasta aega kestval kvalifikatsiooniperioodil, mis algas eelmise aasta mais ja pidi lõppema Euroopa meistrivõistlustega aprilli lõpus.

Koos oma meeskonnaga alustas eelmisel kevadel Raul Must OM teekonna jäädvustamist video blogina. Täna toovad Must ja videod produtseerinud treener Rainer Kaljumäe teekonna, kuhu jäävad mitmed sajad tunnid treeninguid, paarkümmend maailma edetabeli turniiri ning klubi liiga mängud, spordihuviliste ette. Ühe võistlusena on jäädvustatud OM kvalifikatsiooni esimesi turniire Brasiilias eelmisel mail. “Raul Must teel Tokiosse” annab sellega haruldase võimaluse piiluda tippsportlaseks oleku köögipoolele – mida tähendab pingega toimetulek ja kuidas tähtsakse võistluseks valmistutakse.

Mil viisil Raul Musta tee edasi lükatud Tokio OM suunas jätkub, on hetkel veel teadmata. Ülemaailmne kriis pani aasta kestma pidanud kvalifikatsiooniperioodile piduri poolteist kuud enne selle lõppu. Jäänud olid vaid viimased võistlused ja OM kohad praktiliselt jaotatud. Ka Raul Must oli OM pääsme põhimõtteliselt kindlustanud. Tänaseks ei ole Rahvusvaheline alaliit ja Rahvusvaheline Olümpiakomitee veel otsust teinud, kuidas jätkata ja see otsus on keerukas. Üheltpoolt on sulgpallurid kõvasti võidelnud praeguste edetabeli kohtade nimel, et OM pingereas olla nõutud positsioonil. Teisalt, kui rahvusvaheline võistluskalender peaks sügistalvel taastuma, toob OM edasi lükkumine kaasa veel ühe hooaja võistlusperioodi, kus tehtud tulemusi peaks samuti justkui arvestama ning neil häid kohti saanud sportlastele võimaluse andma.

Suurte kogemustega Must jääb hetkel äraootavaks ja rahulikuks: “Tõesti praegu jäi lõpusirgel kvalifikatsioon seisma ja olin väga heas positsioonis, et Tokiosse kvalifitseeruda. Usun, et kui tulebki kvalifikatsioonis mingisugune muudatus, siis minu hea positsioon jätkub ja olümpiapilet pole ohus ning võimalused OM-le pääseda jäävad heaks”.

Raul Must – iga sportlasega koos on tiim

Raul Must teel Tokiosse – Taani kõrgliiga medalimäng