fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Murufond aitab noori sulgpallureid

09.03.2020

Aasta aega tagasi sündis Muruturniiri vedava Tallinna Sulgpalliklubi ja Eesti Sulgpalliliidu koostöös Murufond. Murufond loodi sooviga toetada noori andekaid sportlasi.

Murufondist antakse välja Muruturniiri stipendiumid noortele sportlastele, kes näidanud rahvusvaheliselt häid tulemusi. Selleks, et andekatel noortel oleks tagatud kõik võimalused oma annet realiseerida ja tippu jõuda algatasid Murufondi asutajad ka Murufondi noorte programmi. Noorte programmi valitakse 12-14. aastased noored mängijad ja neid toetab fond paari aasta vältel. Oma esimest hooaega alustas noorte programm nelja sportlasega. Sinna kuuluvad Heili Merisalu ja Karl Aksel Männik Nõo Sulgpalliklubist ning Lisa Berik ja Andrei Schmidt Triiton Sulgpalliklubist.

Kõik noored seadsid hooaja alguses eesmärgid ja plaani nendeni jõudmiseks. Murufond toetab sel teel igat noort 1000 euroga, mis aitab neil osaleda välisvõistlustel ja laagrites. Samuti toetab Yonex (Fort Sport OÜ) kõiki noori sulgpallivarustusega

Heili Merisalu, Karl Aksel Männik ja Andrei Schmidti selle hooaja põhisihiks oli pääseda oma esimestele tiitlivõistlustele – kõik kolm läbisidki koduse valikusõela ja pääsesid U15 vanuseklassi koondisse Euroopa meistrivõistlustele Prantsusmaal. Andrei ja Heili jäid üksikmängus ning Heili koos Karl Akseliga segapaarismängus jagama 17. kohta. EM-l oli võistlejaid rohkem kui kolmekümnest riigist. EM Lievinis andis kuhjaga kogemusi nii harjumuspärasest suuremas hallis mängimisest kui enda oskuste võrdlemisest teiste riikide parimate eakaaslastega. Väljaku kõrval tundsid kõik koondislased rõõmu võimalusest näha oma silmaga Euroopa parimate mängijate ja oma eeskujude esitusi ning nii mõnegagi oli võimalus koos piltigi teha. Murufondi toel käidi mängimas ka Leedus U15 Euroopa karikaetapil ning ees seisavad võistluste taastumisel jõuproovid eakaaslatega rahvusvahelistel turniiridel.

Murufondi noorte programmi mängija Lisa Berik kuulub alates sellest aastast U17 vanuseklassi ja tema soov on võistelda edukalt oma vanuse Euroopa karikasarjades ja esineda hästi järgmisel aastal U17 Euroopa meistrivõistlustel.  Eelmisel aastal võistles Lisa Murufondi toel edukalt U15 vanuseklassi Euroopa karikasarja võistlusel, kus sai üksikmängus pronksi ja paarismängus hõbemedali. Tartus toimunud Estonian U17 International turniiril toona veel vanemas vanuseklassis mängides näitas Lisa oma potentsiaali võiduga tugeva Venemaa esindaja üle ja mängides võitluslikult ja tasavägiselt juunioride koondise tipu ja paar aastat vanema Catlyn Kruusiga. Murufondi toetus on aitab Lisal osaleda veel sel hooajal märtsi lõpus Poolas U17 Euroopa karikaetapil.

Murufondi noorte programm aitab kaasa ka mängijate ettevalmistusele ning võimalus on olnud käia individuaaltreeningutel ja laagrites. Regulaarselt teevad noorte programmi mängijad koostööd eelmisel aastal Eesti aasta treeneriks valitud Rainer Kaljumäega, kes aitab noortel lihvida tehnilisi oskuseid.

Selleks, et Murufondi noorte programm saaks jätkata ja võtta enda ridadesse ka uusi mängijaid on suureks abiks sinu toetus. Noori mängijaid saad toetada tehes ülekande Murufondi kontole EE312200221068565010 (saaja Eesti Sulgpalliliit, selgitus Murufondi toetus).