fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Sulgpalli naiskondlik ja meeskondlik Euroopa meister on Taani

16.02.2020

Prantsusmaal Lievinis lõppesid täna naiskondlikud ja meeskondlikud Euroopa meistrivõistlused. Mõlemad Taani võistkonnad näitasid, et on võistkondlikel turniiridel Euroopa valitsejad ja suutsid kaitsta kaks aastat tagasi võidetud tiitlit.

Esmalt alustasid naiskonnad ja finaalis oli oodatult kõrgeima paigutusega Taani. Taani võistkond sai veerandfinaalis jagu 3-0 Türgist. Poolfinaalis kohtuti Prantsusmaaga. Prantsusmaa naiskonna jaoks tähendas kodus poolfinaali jõudmine esimest medalit naiskonnale alates 2006 aastast, kui võistlust on selles formaadis organiseeritud. Prantslastel õnnestus poolfinaali esinumbrite kohtumise võiduga juhtima minna, kui Qi Xuefei võitis Julie Davall Jakobseni 12-21, 21-16, 21-8. Järgmised kolm mängu läksid aga taanlastele ning võit võeti mõlemas paarismängus ja teiste reketite üksikmängus.

Teiselt tabeli poolelt jõudis poolfinaali Saksamaa, kes mängis Taani vastu finaalis ka kaks aastat tagasi. Sakslased võitsid oma poolfinaali samuti 3-1. Nende vastas oli Šotimaa, kes suutis turniiril asetamata naiskonnana murda edasi alagrupist ja seejärel võiduga veerandfinaalis teise paigutusega Venemaa üle kindlustada enda naiskonnale ajaloo esimene võistkondlik medal.

Finaalis jäid favoriidid taanlased peale esimest mängu, kus vastamisi olid esireketid Julie Davall Jakobsen ja sakslaste poolt Yvonne Li, tagaajaja rolli. Sealjuures jättis Taani vigastuse tõttu pingile veerandfinaalides ja alagrupimängudes, sh Eesti Kristin Kuubaga, rasked kohtumised pidanud Mia Blichfeldti, kes maailma edetabelis taanlannadest kõrgeima paigutusega. Pikas kuuskümmend üheksa minutit kestnud mängus jätkus võitlust viimaste punktideni. Avageimi napi kaotusega taha jäänud Yvonne Li ei andnud alla ja suutis teise geimi lõpus tuua mängu pöörde. Võiduga 19-21, 24-22, 21-16 läks Saksamaa juhtima. Suurepärane võimalus viia naiskond 2-0 ette ja jõuda vaid ühe võidu kaugusele tiitlist oli naispaaride esimeses kohtumises. Saksamaa Linda Efler ja Isabel Herttrich võitsidki esimese geimi, kuid järgmist kaht alustasid taanlased Aleksandra Boje ja Mette Poulsen paremini ja geimide alguses saadud edu käest ei andnud. Peale 80 mängu minutit ja 22-24, 21-16, 21-19 oli seis 1-1.

Kolmandas ja neljandas mängus taanlased enam sakslastele võimalust ei andnud. Line Christopheresen võitis Fabienne Deprezi 21-14, 21-11 ning Maiken Furegaard ja Amalie Magelund said jagu Kilasu Ostermeyerist ja Stine Küspertist.

Taani tuli sellega kolmandat korda järjest naiskondlikuks Euroopa meistriks. Eesti naiskond, kes oma alagrupist ei saanud edasi just kaotuse tõttu Taanile, jäi jagama 9. kohta.

Meeskondlikus finaalis oli Taani vastas Hollandi koondis. Ülitugev Taani meeskond jõudis finaali mängugi kaotamata. Alagrupis võideti kõiki vastaseid 5-0. Veerandfinaalis vajati vaid kolme mängu Saksamaa vastu ja poolfinaalis alistati Venemaa 3-0. Hollandi meeskonna jaoks oli finaali jõudmine juba kulla maiguga, sest kunagi varem polnud meeskondlikku medalit võidetud. Veerandfinaalis alistati 3-2 teise asetusega Inglismaa ja poolfinaalis samuti 3-2 põnevas duellis 3-2 Prantsusmaa koondis.

Finaali esimeses mängus maailma edetabeli kolmas number Viktor Axelsen maailma edetabeli 32. reketile Mark Caljouwile sõnaõigust ei andnud ning võiduga 21-6, 21-16 viis Taani ette. Teise võidu sai Taani meespaaride kohtumises, kus Kim Astrup ja Anders Rasmussen (BWF 14) olid paremad Jelle Maasist ja Robin Tabelingist (BWF 36) 21-13, 21-11. Viimase vajaliku võidupunkti ja teenitud meistritiitli Taanile tõi Anders Antonsen võiduga Joran Kweekeli üle 21-11, 21-14.

Meeskondliku EM võitjaid selgitatakse üle aasta ja tänavune EM oli järjekorras kaheksas. Taani meeskond on võitnud siiani kõik kaheksa tiitlit.