fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti naiskonna tee katkestas EM-l tiitlikaitsja Taani

13.02.2020

Sulgpalli naiskondlikel ja meeskondlikel Euroopa meistrivõistlustel Prantsusmaal mängiti täna viimased alagrupi kohtumised ja selgusid veerandfinalistid, kes hakkavad heitlema medalitele. Loosiga tugevasse alagruppi sattunud Eesti naiskond oli eelmistel päevadel teinud ilusad esitusega ja pannud tasku kaks võitu. Esmalt võideti 4-1 Iirimaa ja seejärel eile üllatuslikult tugevat Hollandi koondist 3-2. Seega sai otsustavaks kohtumine Taaniga. Taani naiskond on tiitlikaitsja ja seegi aasta suurfavoriit. Iirimaa ja Hollandi üle sai Taani puhtad 5-0 võidud.

Kuigi Eesti naiskonnast enne turniiri Taanile tugevat vastast eeldada ei saanud, oli eilne Eesti võit Hollandi üle teinud taanlaste treenerid ettevaatlikuks ning mängima pandi koondise esirivistus. Taani naiskonna tugevust näitab asjaolu, et kõik nende kolm parimat üksikmängijat on maailma edetabelis kõrgema kohaga kui Eesti esinumber Kristin Kuuba (BWF 63).

Esimeses mängus tuli Kuubal vastu minna eelmise aasta Euroopa Mängude võitjale ja maailma edetabeli 13. reketile Mia Blichfeldtile. Kuuba tõestas selle mänguga, et ka tema kuulub nüüdseks Euroopas absoluutsesse tippu. Tänast kohtumist alustas taanlanna kindlamalt, kuid Kuuba ei lasknud vahel liiga suureks käriseda ning mida geimi lõpupoole, seda paremini suutis Kuuba hästi liikuvale taanlannale vastu saada. Päris viigiseisuni Kuuba siiski ei jõudnud ning esimene geim 21-19 Blichfeldtile. Järgmist geimi alustas Kuuba esimese geimi lõpust saadud hea hooga ja oli ise domineerivam. Punkti-paari vahega juhtis Kuuba geimi lõpuni, olles ees veel 19-18, kuid sealt edasi oli Blichfeldt kindlam ja võitis raske mängu 21-19, 22-20.

“Jäin mänguga üldiselt rahule. Maailma top 20 mängijaga nii tasavägiselt mängida näitab, et liigun õiges suunas ja treeningud kannavad vilja. Suutsin tempos püsida ja õigeid lahendusi leida,” võttis Kuuba oma EM viimase esituse kokku.

Teises üksikmängus pidi Kati-Kreet Marran, kes rahvusvahelisel tasemel rohkem paarismängule keskendunud, vastu astuma endast pea 300 kohta edetabelis kõrgemal olevale Julie Davall Jakobsenile (BWF 48). Marran mängis julgelt ja aukartust tundmata, kuid tasemevahe pani siiski asjad paika ja võit Taanile 21-11, 21-13.

Kolmandas üksikmängus oli veel kuni 17 vanuseklassi kuuluva Catlyn Kruusi vastas mullu juunioride maailmameistrivõistlustel hõbeda saanud Line Christophersen (BWF 55). Mäng lõppes oodatult taanlanna suure ülekaaluga 21-7, 21-10.

Paarismängudes olid Kuuba ja Marrani vastaseks maailma edetabeli 20. kohal asuvad Maiken Fruegaard ja Sara Thygesen. Taani paarismängu spetsid võtsid võidu 21-11, 21-11. 16-aastased Kruus ja Üprus said proovida kätt samuti Euroopa tippude hulka kuuluvate Mette Poulseni ja Alexandra Boje vastu. Koondise debütantide tuleristsed lõppesid 10-21, 6-21.

Eesti naiskond jäi jagama EM-l 29 naiskonna konkurentsis 9.-15. kohta.