fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti naiskonnalt EM-l suurüllatus, võit Hollandi üle 3-2

12.02.2020

Sulgpalli naiskondlikel ja meeskondlikel Euroopa meistrivõistlustel Prantsusmaal võitis Eesti naiskond teises alagrupi mängus tugeva Hollandi koondise. Esimeses ringis läks Kristin Kuuba (BWF 63) vastamisi Hollandi parima üksikmängija Soraya de Visch Eijbergeniga (BWF 75), keda ta varem võitnud polnud. Kuuba mängis hästi ja oli kindel mõlema geimi otsustavatel punktidel. Võiduga 21-18, 22-20 läks Eesti juhtima. Teises mängus tuli teiste numbrite duellis platsile Eesti poolt Getter Saar ja Hollandi esindajana Gayle Mahulette. Mäng ei jõudnud pikalt kesta, kui seisul 4-6 väänas Getter Saar nii õnnetult hüppeliigest, et pidi mängu katkestama. Nii pidi väikese ettevalmistusega minema mängima kolmandat üksikmängu Kati-Kreet Marran. Hollandlastel oli vastu panna oma kolmanda numbrina nende tulevikulootus alles 16-aastane Nadia Choukri. Kati-Kreet Marran suutis platsil oma suurema võistluskogemuse maksma panna. Esimeses geimis oli geimpalle mõlemal, kuid 25-23 läks geim lõpuks Eesti poolele. Teises geimis oli noor hollandlanna juba murtud ning Marranil õnnestus isegi 10-0 juhtida. Kohtumise lõppseis jäi numbritega 25-23, 21-13.

Paarismängudes, kus Hollandil on palju ühtlaselt tugevaid mängijad, tehti aga valearvestus, kui pinglike jäeti oma tugevaim Selena Piek. Piek ja Cheryl Seinen on maailma parimate naispaaride seas (edetabeli 24. koht) ning eelmisel aastal tuldi ka Euroopa Mängude võitjaks. Mängijate vangerdamise tõttu sai Seinen paariliseks Debora Jille, kellega koos oldi oma võistkonna paaridest teised numbrid. Seinen ja Jille suutsid ootused täita ja oma paremust näidata võiduga Eesti teise naispaari, alles 16-aastaste Catlyn Kruusi ja Ramona Üpruse, üle 21-8, 21-9.

Nii otsustas matši võitja viimane mäng – paarismängu esinumbrite võistlus. Eesti pani välja oma parima kombinatsiooni Kristin Kuuba, kes enne üksikmängule keskendumist oli paarismängus Euroopa parimate hulgas, ja Kati-Kreet Marrani. Marran mängib nüüd koos Kuuba endise paarilise Helina Rüüteliga, kes aga vigastuse tõttu EM-l ei osale. Kuuba ja Marrani vastu tulid Imke van der Aar ja Alyssa Tirtosentono. Eestlased mängisid aktiivselt ja kuigi esimeses geimis jäädi lõpupoole kaotusseisu, ei antud alla ning viimase paari punktiga võeti esimene geim 21-19. Teises geimis oli selgelt näha, et Eesti duol on eneseusku rohkem ja geimi keskel rebiti ette ning jäädi juhtima lõpuni. Euroopa parimate hulka kuuluv Hollandi koondis sai alistatud võiduga 21-19, 21-16.

Kristin Kuuba ja Kati-Kreet Marran laususid, et on väga õnnelikud: “Mängisime hea emotsiooniga, olime mõlema geimi lõpus ründavamad ja agressiivsemad kui nemad. Arvan, et natuke nad meid ka alahindasid, kui ei pannud mängima oma tugevaimat paari. Kui nägime, kes meile vastu tulevad, siis teadsime, et meil on võimalus”.

Võiduga on Eesti kindlustanud alagrupis vähemalt teise koha. Alagrupi võitja ja veerandfinaali pääseja selgitab homme kohtumine tiitlikaitsja ja esimese paigutusega Taani naiskonnaga kell 15.00.

Vaata otseülekannet badmintoneurope.tv.