fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti jäi Inglismaale alla 1-4

11.02.2020

Sulgpalli meeskondlikul ja naiskondlikul EM-l pidas Eesti meeskond täna avakohtumise Inglismaa koondisega. Inglased on turniiril teise asetusega meeskond ja favoriidid Eesti alagrupi võidule ja veerandfinaali pääsule.

Avamängus suutis aga Eesti inglasi üllatada, kui Raul Must (BWF 90) sai võidu Inglismaa esireketi, maailma edetabelis 54. kohal paikneva, Toby Penty üle kolmes geimis 13-21, 21-17, 21-15. Musta sõnul ta mängu hästi ei alustanud, kuna ei tundnud piisavalt enesekindlust: “Seejärel suutsin aga oma mängu leida ja vastane tegi mõned lihtsad vead. Mina suutsin aga lõpuni head mängu näidata.” Võit on seda magusam, sest kaks viimast korda, eelmine aasta maailmameistrivõistlustel ja maailmakarikaetapil Hollandis, on omavahelises kohtumises peale jäänud Penty. “Ega ma täna võitu ei oodanud, sest ta on tugev vastane. Aga seda rohkem on hea meel ja see võit annab ka olümpia kvalifikatsiooniks punkte juurde,” rõõmustas Must.

Teiste numbrite mängs läks Eesti poolt väljakule Karl Kert (BWF 581), kelle vastaseks oli mitusada kohta maailma edetabelis kõrgemal paiknev Alex Lane (BWF 125). Kert suutis maailma edetabeli suurest kohtade vahest hoolimata näidata mitmeid ilusaid pallivahetusi ning mäng püsis mõlema geimi alguses tasavägine. Kokkuvõttes läks võit siiski Lanele 21-14, 21-15.

Kolmandas üksikmängus õnnestus Mihkel Laanesel saada geim kätte David Jonesi vastu, kuid mängu võit jäi vastastele 21-9, 13-21, 21-13.

Paarismängudes Eestil võimalusi ei tekkinud ning Ben Lane ja Sean Vendy võitsid kindlalt Kristjan Kaljuranda ja Raul Käsnerit 21-13, 21-14. Marcus Ellis ja Gregory Mairs olid paremad Karl Kertist ja Hans-Kristjan Pilvest 21-11, 21-11.

Homme kohtub Eesti Rootsiga ja neljapäeval alagrupi viimases mängus Gröönimaaga.

Vaata tulemusi ja ajakava siit. Mängude otseülekanded badmintoneurope.tv.