fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti alustab võistlust võistkondade EM-l

10.02.2020

Prantsusmaal Lievinis algavad teisipäeval meeskondlikud ja naiskondlikud Euroopa meistrivõistlused. Euroopa meistritiitlite püüdmist alustab 34 meeskonda ja 29 naiskonda.

EM-l mängitakse alagruppides ning alagrupi võitja pääseb veerandfinaalidesse. Igas kohtumises mängitakse viis mängu – kolm üksikmängu ja kaks paarismängu kohtumist.

Eesti meeskond loositi ühte alagruppi Inglismaa, Rootsi ja Gröönimaaga. Esimese kohtumise peab Eesti teisipäeval Inglismaaga, kes on alagrupi kindel favoriit. Inglastel on meeskondlikul turniiril teine paigutus ning ühtlaselt tugev võistkond, mille liidriteks on eelmise aasta Euroopa Mängude kulla võitjad ning Rio OM medalistid Marcus Ellis ja Chris Langridge. Teisena ootab Eesti koondist ees vastasseis Rootsiga. Selle kohtumise tulemus otsustab ilmselt Eesti koha alagrupis, sest Gröönimaad, kellega Eesti mängib neljapäeval, võib pidada meie alagrupi autsaideriks. Eesti meeskonna liider on üksikmängudes Raul Must ning paarismängus on Eesti esinumbriteks Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner. Võistkonda kuuluvad veel Karl Kert, Hans-Kristjan Pilve ning Mihkel Laanes.

Eesti naiskonda loos ei hellitanud. Ühte alagruppi sattuti koos tiitlikaitsja ja esimese paigutusega Taani naiskonnaga. Veel on alagrupis tugev Hollandi koondis. Kolmas Eesti naiskonna vastane on Iirimaa. Esimese kohtumise, mis koondiste nimekirju paberil vaadates peaks tulema kõige tasavägisem, peabki Eesti Iirimaaga teisipäeval. Hollandiga mängitakse kolmapäeval ja viimane mäng seisab ees neljapäeval Taaniga. Eesti naiskonna esireket on Kristin Kuuba ning võistkonda kuuluvad veel Kati-Kreet Marran, Getter Saar ning naiskonna debütandid 16-aastased Catlyn Kruus ja Ramona Üprus.

Otseülekannet võistlustest näed badmintoneurope.tv. Teisipäeval Eesti aja järgi kell 10.00 mängib Eesti meeskond Inglismaaga väljakul 4 ja naiskond Iirimaaga kell 17.00 väljakul 7.

Vaata ajakava ja tulemusi siit.