fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Sulgpalliliidu 2019 aasta parimad on Kristin Kuuba ja Raul Must

03.02.2020

Nädalavahetusel toimunud Sulgpalli aasta peol jagas Eesti Sulgpalliliit auhinnad 2019. aasta parimatele.

Aasta parima mees- ja naissulgpalluri auhinna võitsid oodatult Raul Must ja Kristin Kuuba. Kristin Kuuba jaoks oli 2019. aasta edukas, kus ta suutis tõusta maailma edetabelis 58. kohale, sai Euroopa Mängudel 9. koha ning mitmete heade esinemistega maailma edetabeli turniiridel kindlustas endale Tokyo OM pileti.

Raul Must võitis 2019. a esimese Eesti sulgpalli tiitlivõistluste medali täiskasvanute konkurentsis, kui sai Euroopa Mängudel Minskis meeste üksikmängus pronksi. Selle saavutuse eest sai Must ka Sulgpalliliidu eriauhinna “Säravaim sportlik saavutus”.

Parimaks noor sulgpalluriks valiti Catlyn Kruus, kelle parimateks tulemusteks olid U17 Euroopa meistrivõistluste 5. kohad sega- ja paarismängus ning 9. koht üksikmängus.

Parima treeneri auhinna sai Rainer Kaljumäe, kes on Veeriku Badminton klubi ja Raul Musta treener. Lisaks anti auhind aasta üllatajale, mille sai U17 koondise mängija Mario Kirisma. Aasta tegijaks sulgpalliväljaku kõrval antud panuse eest sai Riina Täht Võru Sulgpalliklubist Võrumaal sulgpallielu käivitamise eest. Aasta sündmuse auhind läks Euroopa karikaetapile “Yonex Estonian International”.

Võitjad selgusid rahvahääletusel. Sulgpalli aasta pidu tähistatakse traditsiooniliselt Eesti meistrivõistluste ajal, mida loetakse ühtlasi sulgpalli sünnipäevaks Eestis. Seekordsed meistrivõistlused toimusid 56. korda.