fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Para sulgpalli tutvustav päev Tallinnas

26.01.2020

Laupäeval toimus Eesti Puuetega Inimeste Kojas Eesti Sulgpalliliidu ja Eesti Paralümpiakomitee koostöös korraldatud esimene para sulgpalli tutvustav päev Eestis.

Mõte para sulgpalli päev korraldada tekkis Eesti Sulgpalliliidu presidendi Ulla Helmi sõnul soovist näidata, et sulgpall on sport kõigile: ” Para sulgpalli on võimalus mängida erineva füüsilise puudega inimestel. Sulgpall on spordiala, mis saab pakkuda rõõmu kõigile ning sellega ei ole raske alustada. Koos saavad mängijada ka puudega ja ilma puudeta mängijad. Loodame, et para sulgpalli tutvustamine innustab osalejaid ka tulevikus reketit kätte võtma.”

Tallinna Puuetega Inimeste Koja saali Endla tänaval kogunes paarkümmend huvilist, kes treenerite Silva Lipsi ja Rainer Terrase eestvedamisel sulgpalliga tutvust tegid. Osalenute tagasiside oli positiivne ja hakati mõtlema juba ka regulaarselt koos harjutava grupi moodustamisele.

Para sulgpalli võistlusspordina mängitakse kuues erinevas klassis sõltuvalt füüsilisest puudest – kaks ratastooli klassi; kaks seisu klassi jala traumaga mängijatele; üks klass käe traumaga mängijatele ja võistlusklass lühikest kasvu mängijatele. Euroopas korraldatakse nii rahvusvahelisi võistluseid kui Euroopa Meistrivõistluseid. Alates Tokyo OM-st kuulub para sulgpall ka para OM kavasse.