fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti sulgpalli järelkasv näitas häid tulemusi

26.01.2020

Nädalavahetusel võistlesid Eesti sulgpallurid nii Rootsis kui Islandil. Rootsis toimus Euroopa juunioride ja kuni 17 vanuseklassi karikasarja etapp. Islandil mängiti Euroopa karikasarja Future Series kategooriasse kuuluv turniir, mis toob kokku sulgpallureid, kes püüavad täiskasvanute klassis läbimurret.

Islandil võistlesidki Raul Musta järel rahvusvahelisse tippu pürgivad Karl Kert ja Mihkel Laanes. Mõlemal õnnestus teha hea võistlus ja jõuda täiskasvanute klassis senise parima tulemuseni, lõpetades võistlus 9. koha jagamisega.

Mihkel Laanes pidi turniiri alustama kvalifikatsioonivõistlusest, kus tuli põhiturniirile pääsuks alistada kolm vastast. Esimeses kahes ringis võitis Laanes kaks kohalikku mängijat ning otsustavas kohtumises rootslase Jesper Borgstedti 21-19, 22-20. Põhivõistluse avakohtumises oli Laanese vastane noor Hispaania mängija Ernesto Baschwitz, kelle alistamiseks läks vaja kolme geimi 21-10, 15-21, 21-11. Kaheksandikfinaalis tuli Eesti mängijal jõudu katsuda kogenud taanlase Soren Toftiga, kes maailma edetabelis olnud ka 150. kohtadel. Tugeva sulgpalli traditsiooniga Taani esindaja panigi oma kogemused ja mängukindluse maksma ning edenes veerandfinaali tulemusega 21-11, 21-11.

19-aastane Karl Kert pääses maailma edetabeli koha alusel otse põhiturniirile ja kohtus seal eakaaslase Rasmus Skovborgiga Taanist. Kert võitis kohtumise 23-21, 21-15, kuid oli seejärel sunnitud võistluse katkestama ning andma kaheksandikfinaalis loobumisvõidu.

Helis Pajuste sai samuti põhiturniir teise ringi võites avakohtumises Sigridur Arnadottiri Islandilt 21-11, 21-13, kuid kaotas teises ringis 17-aastasele Pamela Reyesile Inglismaalt 8-21, 9-21

Islandi võistluse kõik tulemused siin.

Eesti juunioride koondise paremik mängis samal ajal Rootsis Juunioride Euroopa karikaetapil ja kuni 17 vanuseklassi Euroopa karikaetapil. Juunioride seas näitasid head mängu Catlyn Kruus ja Ramona Üprus, kes naiste paarismängus võitlesid end poolfinaali. Esimestes kohtumistes võitsid eestlannad Rootsi ja Venemaa paare. Veerandfinaalis käis jõud üle Hispaania duost Lucia Rodriguezist ja Ania Setienist 21-17, 21-19. Poolfinaalis kohtuti Venemaa paari, valitseva U17 vanuse Euroopa meistrite, Anastasia Boiaruni ja Alena Iakovlevaga. Just see paar lõpetas sügisel U17 EM-l Kruusi ja Üpruse teekonna toona veerandfinaalis. Seekordne kohtumine kujunes senistest vastasseisudest tasavägiseimaks, kuid napi võidu said siiski veel vastased numbritega 21-18, 22-20.

U17 vanuseklassis jäi noormeeste üksikmängus Mario Kirisma jagama 64 mängija konkurentsis 5. kohta. Veerandfinaali jõudnud Kirisma võitis esmalt Hispaania ja Šotimaa mängijaid ja seejärel kuuteistkümne parima seas prantslase Titouan Hoareau 21-16, 21-18. Veerandfinaalis tuli allajäämine teisele prantslasele Tino Daoudalile 19-21, 16-21.

Juunioride Euroopa karikaetapi tulemused siin. U17 Euroopa karikaetapi kõik tulemused siin.

Järgmisel nädalavahetusel selgitavad nii Eesti täiskasvanute kui juunioride paremik 30.01-01.01 Kalevi spordihallis 56. Eesti meistrid sulgpallis.