fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Noorte GP-1 kolmekordsed võitjad olid Kruus, Kilk ja Merisalu

20.01.2020

Nädalavahetusel mängiti Tartu Ülikooli spordihoones Noorte GP-1. Alates jaanuarist toimus noorte GP sarjas muutus, kui vanuseklassid ühtlustati Maailma Sulgpalliföderatsiooni vanuseklassidega. Rahvusvaheliselt liiguvad noored ühest vanuseklassist teise 1. jaanuaril. Eestis toimus vanuseklasside muutus seni kooliaasta ja sulgpalli hooaja alguses 1. septembril. Tartu võistlus oli esimene kord, kui ka Eestis pidid noored vanuseklassi vahetama jaanuari algusest. Seetõttu kandis ka GP nimi Noorte GP-1 ning Noorte GP sarjas peetakse arvestust üldvõitja üle nüüd edaspidi kalendriaasta arvestuses.

Tartus tulid kolmekordseteks võitjateks Tauri Kilk, Catlyn Kruus (mõl Triiton) ja Heili Merisalu (Nõo SK).

Noormeeste U-19 üksikmängu poolfinaalis võitis Kilk Oskar Männikut (Nõo SK) 21:14, 21:13. Finaalis oli Kilki vastane detsembris Estonian U17 Internationali võitnud Mario Kirisma (Tallinna Sulgpallikeskus). Kirisma suutis Kilkiga enam-vähem sammu pidada vaid avageimis. Kilgi eduseisul 17:16 jäid Kirisma tõrjed järgmise nelja palli mängimisel aga kolm korda võrku pidama ning see otsustas. Kilk võitis avageimi 21:16 ning teises vastane enam korralikku vastupanu korraldada ei suutnudki (21:9).

Sama vanuseklassi noormeeste paarismängu finaalis võitis Kilk koos Artur Ajupoviga (Veeriku Badminton) Männikut ja Rannar Zirki 21:16, 21:16.

Segapaarismängus jõudis Kilk finaali Catlyn Kruusiga ning said seal jagu Männikust ja Ramona Üprusest (TÜASK). Selles kohtumises mängiti ka finaalide punktirikkaim geim. Kilk ja Kruus juhtisid avageimi 19:16, kuid  vastased viigistasid ning jõudsid seisul 20:19 esimese geimpallini. See jäi aga realiseerimata nagu ka järgmised neli, mis neil õnnestus välja mängida. Pooled vahetati lõpuks alles siis, kui Kruusil ja Kilgil õnnestus oma neljas geimpall punktiks mängida ja võita 30:28. Teine geim enam nii pingelist heitlust ei pakkunud ja mäng lõppes tulemusega 30:28, 21:10.

Neidude U19 vanuseklassi finaalis kohtusid Kruus ja Üprus. Kruus sai võidu 21:19, 21:11. Koos võideti Tartus ja neidude paarismäng.

Kolme esikohaga lahkus ülikooli hallist ka Heili Merisalu. Üksikmängus pidi tema paremust 21:12, 21:16 tunnistama Laura-Liis Kale (Tallinna Sulgpallikeskus). Paarismängus oli Merisalu võidukas koos Emilia Šapovalova (TÜASK) ja segapaarismängus koos oma klubikaaslase Karl Aksel Männikuga.

Eesti noorte paremikule pakkusid seekord konkurentsi Läti paremikku kuuluva Sigulda klubi sulgpallurid. Külalistel õnnestus ühe korra ka kõige kõrgemal poodiumil seista, kui Anna Kupča ja Annija Rulle-Titava olid U-17 vanuseklassi paarismängu finaalis kolmes geimis paremad Emili Pärsimist ja Marelle Salust (Triiton).

Vaata kõiki tulemusi siit.