fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Sulgpalli Euroopa karikaetapil Tallinnas tegid puhta töö jaapanlased

12.01.2020

Kalevi spordihallis lõppenud sulgpalli Euroopa karikaetapil, kus osalesid 38 riigi sportlased, viisid neli võitu koju Jaapani sulgpallurid. Tugev sulgpalliriik Jaapan saatis Eestisse suurearvulise koondise, kuhu kuulusid nende tippkoondise kandidaadid ja noored mängijad. Jaapanis on sulgpallis sisemine konkurents väga tihe ja koondise absoluutsed tipud, kes Tallinnas ei osalenud, kuuluvad maailma edetabelis esikümnesse.

Tallinnas võitisd jaapanlased naiste üksikmängu ja meeste üksikmängu. Naiste üksikmängus olidki finaalis kaks Jaapani mängijat, Natsuki Nidaira võitis Natsuki Oie 21-12, 21-5. Meeste üksikmängus suutis finaali jõuda Euroopa esindajana kahe aasta tagune võitja ja tänavu kõrgeima asetusega mängija Tallinnas Lucas Claerbout Prantsusmaalt. Raskes poolfinaalmängus Takuma Obayashi (JPN) võitnud Claerbout-l finaaliks enam samasugust jõudu ei jätkunud ja võitjaks tuli Raul Musta poolfinaalis alistanud Hashiru Shimono 21-13, 21-17.

Naiste paarismängus võitsid jaapanlased Rena Miyaura ja Saori Ozaki Prantsusmaa paari Vimala Heriau ja Margot Lamberti 21-18, 21-18. Meeste paarismängus said finaali Hiina Taipei juunioride koondise kaks paari. Chiang Chien-Wei ja Ye Hong Wei võitsid Wei Chun Wei ja Wu Guan Xuni 21-11, 21-19. Ka segapaarismängus läks kuldmedal jaapanlastele Yujiro Nishikawa ja Saori Ozakile.

Eesti sulgpalluritest oli parim Raul Must, kes jõudis poolfinaali. Kristin Kuuba ja Getter Saar jäid jagama viiendat kohta. Paarismängus olid viiendad Mikk Järveoja ja Mihkel Laanes.