fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Kristin Kuuba kodusel turniiril favoriit

07.01.2020

Aasta esimene sulgpalli Euroopa karikaetapp toimub traditsiooniliselt Eestis Tallinnas. 9.-12. jaanuarini jagatakse Kalevi spordihallis olümpiapunkte ning võistlus toob Eestisse üle 250 sulgpalluri 38 riigist. Nii suur riikide arv on Yonex Estonian Internationalil esindatud esmakordselt. Lisaks mitmetele Euroopa parimatele tulevad Eestisse võistlema ka sulgpallurid Jaapanist, Indiast, Austraaliast, USA-st.

Naiste üksikmängus on kodusel võistlusel favoriit Kristin Kuuba (BWF 64), kes sai turniiriks esimese paigutuse. Kuuba püüab favoriidi koormale mitte liigselt keskenduda: “Ootan kodust turniiri ja tahaksin kodupubliku ees hästi esineda. Proovin enda esimese asetuse peale mitte mõelda. Tase on olümpiaastale kohaselt tugev ning kohal on mitmed olümpiale pürgivaid mängijaid. Tean, et pole ühtegi kerget vastast, kuid minu hea mängu korral on kõik võimalik.”

Kuuba esimene vastane on Natalya Voytsekh (BWF 122) Ukrainast. Teised Eesti naismängijad peavad alustama kvalifikatsioonivõistluselt.

Meeste üksikmängus on Raul Must (BWF 95) viienda paigutusega. Olümpia hooajal on ka Musta jaoks võistluse tähtsaim eesmärk teenida maksimaalselt palju edetabeli punkte, mis määravad kevadel olümpiale sõitjad: “Soovin kasvatada olümpiamängude kvalifikatsiooni punktiarvet ja selleks peaksin jõudma veerandfinaali. Eesmärkon mul pääs kaheksa parima sekka ja sealt edasi on kõik juba boonus.” Raul Musta esimene vastane tuleb kvalifikatsioonivõistluselt.

Yonex Estonian International esimesel päeval mängitakse kvalifikatsiooniturniir. Reedel 10. jaanuaril toimuvad põhiturniiri mängud. Laupäeval algavad veerandfinaalid kell 10.00 ja poolfinaalid 16.00. Võitjad selguvad Kalevi spordihallis pühapäeval 12. jaanuaril finaalmängudes algusega kell 11.00.

Võistluste ajakava ja tabelid siin .

Võistluse pileti saad osta siin.