fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Helina Rüütel pälvis 3600 eurose stipendiumi

05.11.2019

Eesti Olümpiakomitee ning Spordikoolituse ja –Teabe Sihtasutuse poolt treenerite järelkasvu edendamiseks rajatud uue 3600-eurose stipendiumi pälvisid 17 bakalaureusekraadi omandavat tulevast treenerit Tartu Ülikoolist ja Tallinna Ülikoolist.

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Suklese sõnul on tulevase treeneri stipendiumi eesmärk aidata kaasa uue põlvkonna treenerite kujunemisele. Mõju, mis on heal treeneril oma õpilastele, on hindamatu – treener on õpetaja, kes annab teadmised ja oskused elukestvaks füüsiliseks liikumiseks, kes kujundab väärtushinnanguid ja osaleb kasvatustöös.

Tartu Ülikoolis õppiv Helina Rüütel tõi essees välja, et treeneri roll pole üksnes õpetada oma spordiala, vaid kasvatada ka inimest. „Treeneritöö on väga vastutusrikas amet, kuna lapsevanemad usaldavad oma lapsed treeneri hoolde ning koos kogetakse ja õpitakse uusi asju. Heaks treeneriks saamiseks peab inimesel olema vastavad isikuomadused. Kõige tähtsamaks pean ausust, pühendumust ja järjepidevust. Kindlasti peab treener olema avatud ja hea suhtleja. Kuna treener ja treenitavad veedavad koos palju aega, siis minu arvates on tähtis nendevaheline usaldus ja avameelsus. Mina treenerina proovin olla julgustav ja võita oma õpilaste usaldust, kuna arvan, et just sel viisil saan neid kõige paremini aidata ja unistustele lähemale viia. Minu esmane eesmärk treenerina on panna laste silmad särama ning saata nad spordisaalist välja heatujuliselt ning sooviga järgmine kord tagasi tulla. Tulevikus kujutan ennast ette treenimas noorsportlasi, kes soovivad saada tippsportlasteks,“ kirjeldas Rüütel.