fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Raul Must Euroopa Mängude pronksmedali omanik

29.06.2019

Euroopa Mängude sulgpalli turniiril võitis Raul Must karjääri esimese tiitlivõistluste medali, mis on ka Eesti sulgpalli 55 aastases ajaloos esimene täiskasvanute tiitlivõistluse medal. Tänases poolfinaalis läks maailma edetabelis 87. kohal asuv Must vastamisi maailma edetabelis 33. kohal paikneva Brice Leverdeziga Prantsusmaalt. Esimene geim pakkus põnevaid pallivahetusi ja tasavägist mängu, kus kord juhtis punkti-paariga üks ja seejärel teine. Geimpallidel oli aga Leverdez kindlam ja võttis geimivõidu. Teiseks geimiks Raul Mustal enam samasugust jõudu ja mängukindlust ei jätkunud ning Leverdez kindlustas koha finaalis tulemusega 22-20, 21-8.

“Esimeses geimis mängisin taktikaliselt hästi ja ülitasavägises geimis kaotasin lõpus. Peale seda oli nii tugev emotsionaalne langus, et ei suutnudki end enam kokku võtta. Need ameerikamäed, mis see nädal on emotsionaalselt olnud on jätnud oma jälje. Väsimus on meeletu ja poolfinaalis sai see otsustavaks,” iseloomustas Must kohtumist.

Raul Must võitis teel medalile alagrupis Belgia ja Horvaatia esinumbreid, kaheksandikfinaalis Türgi parimat Emre Lalet ja veerandfinaalis Rootsi esireketi Felix Burestedti 16-21, 21-12, 21-12.

Euroopa Mängud annavad Mustale ka väärtuslikke punke Tokyo OM-le pääsuks, kus OM kvalifikatsiooniperiood kestab järgmise kevadeni ning Euroopa Mängud tiitlivõistlusena lisavad Mustale kopsaka punktisaagi. Raul Must, kes tegi nii enda kui Eesti sulgpalli jaoks ajalugu hindas,  et suur roll seekordsel õnnestumisel oli hea meeskonnatöö treeneriga: “Olen väga rahul, et Rainer Kaljumäega koostöö meil sujub ja olen täna temale suutnud sulgpalli arenguga kaasas käia. Siinsel tulemusel oli kindlasti treeneril oluline roll alates soojendusest kuni väikeste taktikaliste ja tehniliste detailideni”.