Eesti jäi sulgpalli võistkondlikul EM-l jagama 9. kohta

Eesti koondis sai võistkondliku EM alagrupiturniiril Prantsusmaa järel teise koha ja jäi sellega kokkuvõttes jagama EM-l 9 kohta. Nädalavahetusel selgitati üle Euroopa peetud valikturniiridel seitse võistkonda, kes koos tiitlikaitsja Taaniga mängivad veebruaris EM finaalturniiril. Eesti sai eelmistes kohtumistes sarnaselt Prantsusmaaga jagu Slovakkiast ja Fääri saartest ning nii otsustas finaalturniirile sõitja omavaheline kohtumine. Kohtumise eel võis kindlaks favoriidiks pidada Prantsusmaad, kes oli alagrupis esimese asetusega ja kelle ridades mängib mitu EM medaliomanikku.

Sellegipoolest suutis Eesti koondis anda Prantsumaale korraliku lahingu. Esimeses kohtumises läksid meeste üksikmängus vastamisi Raul Must ja eelmise aasta juunioride Euroopa meister Toma Junior Popov. Must alustas mängu hästi, võites esimese geimi, kuid sealt edasi enam nooremale konkurendile vastu ei saanud. Prantsusmaa läks Popovi võiduga 18-21, 21-10, 21-8, 1-0 juhtima. Järgmisena tulid väljakule naiste üksikmängus Kristin Kuuba ja Marie Batomene. Kuuba jäi kaotusseisu, kui suutis end sealt välja võidelda ja viigistas mängude seisu tulemusega 12-21, 21-16, 21-16. Meeste paarismäng oli ainuke kohtumine, kus prantslased said kiire võidu, kui Ronan Labar ja Thom Gicquel võitsid Kristjan Kaljuranda ja Raul Käsnerit 21-11, 21-11. Naiste paarismängus suutsid Kristin Kuuba ja Kati-Kreet Marran üllatada selle aasta EM hõbemedaliste Emelie Lefeli ja Anne Trani võttes esimese geimi võidu ja juhtides teise geimi teise pooleni. Seejärel suutsid prantslased end koguda ja kindlustasid võiduga  19-21, 21-15, 21-12 Prantsusmaale kogu kohtumise võidu ja edasipääsu finaalturniirile. Viimane viies mäng enam võitja saatuse osas rolli ei mänginud, kuid kujunes nauditavaks võitluseks, kui Helina Rüütel ja Kristjan Kaljurand sundisid eelmise aasta EM medaliste Ronan Labari ja Audrey Mittelheisserit kõiki oskusi välja panema ja jäid napilt alla pea tund aega kestnud kolme geimilises mängus 22-20, 17-21, 17-21.

Võistkondlik EM peetakse igal teisel aastal. Saavutatud 9. koha jagamine on seni Eesti koondise parim tulemus.