Lahkus sulgpallitreener Helmut Valgmaa

Meie seast lahkus 91. eluaastal teenekas sulgpallitreener Helmut Valgmaa.

Helmut Valgmaa oli üks Eesti sulgpalli traditsiooni rajajaid ja teenekas spordipedagoog. Helmut Valgmaa andis oma elutöö jooksul suure panuse nii Eesti sulgpalli kui sportvõimlemise arengusse.

Helmut Valgmaa oli Eesti sulgpalli „grand old man“, kes lõi pikaajalise ja elujõulise sulgpallitraditsiooni Tartus ja Lõuna-Eestis. Läbi aastakümnete võitsid Helmut Valgmaa õpilased arvukaid Eesti meistritiitleid ja kuulusid Eesti (varem ka Nõukogude Liidu) koondisse. Teiste seas tema enda tütred Reet Valgmaa ja Riina Valgmaa, kes valitsesid Eesti sulgpallis üle kümne aasta 60.-70. aastatel. Kuid esimesed sulgpallisammud tegi tema juhendamisel ka olümpiamängudel võistelnud Kati Tolmoff. Tema käe alt kasvas ka mitu põlvkonda treenerid, kes täna Eesti sulgpallielu veavad. 2015. a pälvis Helmut Valgmaa Eesti Sulgpalliliidu elutöö preemia.

Üle neljakümne aasta osales Helmut Valgmaa treenerite ja sporditeadlaste koolitamises õppejõuna Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonnas.

Eesti Sulgpalliliit avaldab kaastunnet lähedastele.