Juunioride EM tiitli võitis Prantsusmaa

Kalevi spordihallis täna lõppenud sulgpalli Juunioride Euroopa Meistrivõistluste võistkondlikul turniiril kaitses tiitlit Prantsusmaa koondis.

Finaali jõudis Prantsusmaa kõrval veel turniiril esimesena asetatud Taani koondis. Põnevast finaalist väljusid 3:2 võiduga ja Euroopa meistritena prantslased.

Finaal algas segapaarismänguga, kus tasavägises kolmegeimilises kohtumises suutsid prantslased Arnaud Merkle ja Juliette Moinard alistada 22:20; 14:21 ; 21:19 Taani segapaari Sebastian Grønbjerg ja Amalie Magelundi ning viia Prantsusmaa 1:0 juhtima.

Naiste üksikmängus viigistas oodatult seisu taanlanna Line Christophersen võiduga 21:13 ja 21:16 Leonice Huet üle. Järgmisena astus taas väljakule Arnaud Merkle, kes kohtus meeste üksikmängus 16-aastase taanlase Magnus Johanneseniga. Tasavägiselt kulgenud esimese geimi võitis pikalt kaotusseisus olnud prantslane tänu tugevale lõpule 21:19, teise geimi võitis Merkle ülikindlalt 21:8 ja seega olid prantslased ühe võidu kaugusel tiitlist.

Naiste paarismängus tõid aga Amalie Magelund ja Freja Ravn punkti Taanile ning otsustavaks kujunes meeste paarismäng. Prantlased Kenji Lovang ja William Villeger mängisid kogu kohtumise enesekindlamalt ja võitsid Mads Vestergaardi ja Sebastian Grønbjergi 21:10, 21:9.

Pronksi said Venemaa ja Saksamaa sulgpallurid.

Võistkonna võistlusel osales kokku 34 riiki, mis on seniste Juunioride EM osalusrekordi kordamine. Eesti koondis jäi jagama 25-ndat kohta.

Individuaalturniir algab Kalevi spordihallis teisipäeval kell 16.00 ja lõppeb finaalidega 16. septembril.