Eesti sulgpallikoondis jäi võistkonnaturniiril võiduta

Kodusel Juunioride EM-l jäid Eesti noored võistkonnavõistlusel võiduta. Täna peeti viimane alagrupi mäng Ukraina vastu. Ainsa võidupunkti tõi Eestile meeste üksikmängs Karl Kert, kes võitis Ivan Medynskyi 21-19, 21-15. Teistes mängudes pidid eestlased vastu võtma kaotuse ja kohtumise lõppseis jäi 4-1. Karl Kert sõnas, et on mänguga rahul, sest suutis hoida kontrolli enda käes kuigi vahepeal juhtusid mõned lihtsamad vead: “Kodupublik aitas kaasa ja ei lasknud end lõdvaks lasta.”

Sellega jäi Eesti oma alagrupis viimasele kohale. Alagrupi võitis ja veerandfinaali läks tiitlikaitsja Prantsusmaa, kes sai otsustavas mängus jagu Rootsist. Eesti koondise peatreener Indrek Küüts ütles võistluse kokkuvõtteks, et täna Ukraina vastu olid ootused kõrgemad ja sooviti vähemalt kahte mänguvõitu või ka kogu kohtumise võitu, kuid kokkuvõttes võib Eesti koondise esitusega rahule jääda. “Alagrupp oli meil väga tugev ja mitmetes mängudes suudeti siiski näidata head sulgpalli. Kindlasti oli see ka kõigile mängijatele hea ettevalmistus individuaalturniiriks. Eestlastest on teisipäeval algaval individuaalvõistlusel suurimad ootused Karl Kertil, kes on seadnud eesmärgiks kuueteiskümne parima sekka jõudmise.

Võistkonna võistlusel favoriidid ei vääratanud ja edasi said nii esimese asetusega Taani, kui eelmise EM võitja Prantsusmaa ning teiste peamiste medalinõudlejatena Saksamaa ja Venemaa.

Veerandfinaalid mängitakse Kalevi spordihalli esmaspäeval kell 10.00 ja poolfinaalid algavad 16.00