Eesti koondis alustas kodust EM-i kaotusega

Täna Kalevi spordihallis alanud sulgpalli Juunioride Euroopa Meistrivõistlustel tehti algust võistkondliku turniiriga. Eesti koondis mängis avakohtumise Rootsiga, kellelt tuli vastu võtta 5-0 kaotus. Üksikmängudes jäi Karl Kert alla Colin Hammarbergile 10-21, 12-21 ja Catlyn Kruus Ashwathi Pillaile 13-21, 11-21. Kõige lähemal olid Eesti koondisele punkti toomisele meeste paarismängus Hans Kristjan Pilve ja Alexander Raudsepp, kes mängisid Joel Hanssoni ja Melker Z-Bexelliga kolm geimi, kuid kaotasid lõpuks 14-21, 21-19, 10-21.

Pilve ja Raudsepp tõdesid, et kodupubliku ees oli nii suurel võistlusel raske mängida ja ootused olid kohtumise eel suured. “Järgmistes mängudes püüame näidata enda parimat mängu ja pakkuda publikule siiski positiivseid emotsioone”, lisasid noored.

Homme kell 16.00 seisab Eestil ees kohtumine oma alagrupi favoriidi tiitlit kaitsva Prantsusmaaga. Prantsusmaa alistas täna Ukraina 5-0. Eesti mängib Ukrainaga pühapäeval. Veerandfinaali pääseb vaid alagrupi võitja.

Juunioride Euroopa Meistrivõistlustel osalevad 34 riigi koondised.