Eestisse tulevad sulgpalli EM tiitleid jahtima 34 riigi noored

Täna avalikustas Euroopa Sulgpalliliit sügisel Tallinnas sulgpalli Juunioride Euroopa Meistrivõistlustel osalevate riikide arvu. EM-le Eestisse sõidavad võistlema 34 riigi koondised. See märgib ühtlasi sulgpalli Juunioride EM-de ajaloos osalevate riikide arvu rekordi kordamist.

7-16. septembril Kalevi spordihallis toimuvad Juunioride Euroopa Meistrivõistlused on esimene kord, kui sulgpalli tiitlivõistlus peetakse Eestis ja ka Baltikumis. EM on juunioride jaoks olulisim turniir enne täiskasvanute võistluskarusellile siirdumist. Kümne võistluspäeva jooksul selgub esmalt võistkondlik Euroopa meister ja seejärel individuaalsed tiitlivõitjad.

Euroopa Sulgpalliliidu võistluste valdkonna juht Jimmy Andersen tundis heameelt, et nii paljud riigid on oma sportlased Tallinnasse saatmas: „Juunioride EM on kindlasti Euroopas üks sulgpalli tähtvõistlusi. On suurepärane näha, et järjest rohkemates riikides on häid mängijaid, kellega sel võistlusel osaleda ja EM-le on tulemas üha uusi riike. Nii saame Tallinnas esmakordselt EM-l tervitada Moldovat.“

Sulgpalli Juunioride EM-l on tuule tiibadesse saanud mitmed praegused tähtmängijad, nii olümpiavõitja Carolina Marin Hispaaniast kui maailmameister Viktor Axelsen Taanist. „Juunioride EM septembris on Eesti spordipublikule kindlasti hea võimalus näha selle mängulise ja atraktiivse spordiala tulevikutähti oma silmaga“, lausus Eesti Sulgpalliliidu president Karol Kovanen. „Loodame, et parimad noored Euroopa ja Eesti mängijad innustavad paljusid noori ka ise rohkem sporti tegema ja liikuma“, lisas ta. Seetõttu korraldab Eesti Sulgpalliliit Juunioride EM raames lastefestivali, kuhu on oodatud koolilapsed üle-Eesti, kes veedavad sulgpalliga meeleoluka päeva. Lastefestivalile on spordisõpradel võimalik hoogu anda Hooandjas.