Kristin Kuuba ja Helina Rüütel kahe nädalaga neli tiitlit

Leedus lõppenud sulgpalli Euroopa karikaetapil võitis Kristin Kuuba nii üksikmängu kui Helina Rüüteliga naiste paarismängu. Sellega korrati eelmisel nädalal Läti etapi saavutust.

Üksikmängu finaal kujunes Kristinile turniiri raskeimaks mänguks. Kristin Kuuba (BWF 93) alustas hästi ja hoidis esimeses geimis pidevalt Jordan Harti (BWF 118) vastu eduseisu, kuid lasi geimi lõpus vastase järgi ja kaotas geimi 21-23. Teises geimis suutis eestlanna mängu tasakaalustada. Viimane geim kulges Walesi mängija juhtimisel, kuid Kristin ei andnud alla ja võttis otsustavad punktid ise ning kogu mängu 21-23, 21-18, 21-18. “Üksikmängus oli täna väga raske lahing. Kogu kolmas geim olin tagaajaja rollis, aga lõpus suutsin enda rünnakut hoida ja sundisin vastast eksima,” hindas Kristin rasket võitu. Kristin Kuubale oli see üksikmängus maailma edetabeli turniiridel karjääri teine võit.

Naiste paarismängus olid Kristin Kuuba ja Helina Rüütel (BWF 58) võistlustel esimese asetusega paar ja suutsid oma favoriidi staatust õigustada. Turniir võideti geimigi kaotamata. Finaalis olid vastasteks taanlased Christine Busch ja Amalie Schulz. 21-aastasest Kuubast ja 20-aastasest Rüütelist neli aastat nooremad vastased suutsid võrdses mängus vastu pidada geimi. Teises geimis veel juunioride eas olevad Taani mängijad enam Kuuba ja Rüüteli tempot hoida ei suutnud ja mäng lõppes seisuga 22-20, 21-9. “Esimeses geimis ei saanud me kaitset hästi pidama. Kuid teises geimis muutusime ka kaitses palju ohtlikumaks ja ründes leidsime paremaid lahendusi”, arvasid Kristin ja Helina võistluspäeva kokkuvõttes.