Kristin Kuuba ja Helina Rüütel tulid itaalia meistriks

Kristin Kuuba ja Helina koduklubi BC Milano tuli Itaalia sulgpalli kõrgliiga Serie A võitjaks.

Põhiturniirilt pääsesid play-off’i 4 paremat võistkonda. BC Milano oli põhiturniiril alistanud kõik 8 vastast ning kindlat üleolekut suudeti näidata ka play-off’is. Nii poolfinaal kui finaal võideti ilma geimigi kaotamata seisuga 3:0. Kuna mängud käisid kolme võiduni, siis meesüksikul ega segapaaril polnud isegi vajalik platsile asuda. Itaalia meistritiitli võitmises mängisid Eesti neiud võtmerolli, sest 3:0 lõppenud kohtumistes tõid just nemad oma koduklubile 2 punkti. Koos võideti oma vastased naispaarismängus ning Kuuba alistas enda vastased naisüksikmängus. Selleks aastaks pole aga neiudel koduklubiga hooaeg veel lõppenud, vaid asutakse valmistuma 19.-23. juunil Poolas toimuvateks Klubide Euroopa Meistrivõistlusteks, kust võtavad osa iga riigi meisterklubid.

Treener Luca Crippa kommentaar: “Hooaja eesmärk sai täidetud, oleme Itaalia Meistrid ning saame osaleda Klubide Euroopa Meistrivõistlustel. Põhiturniiril näitasime, et oleme favoriidid tiitli võitmiseks, aga pole kunagi lihtne võita nii palju mänge järjest. Tähtis oli säilitada keskendumist ning olla kõrgelt motiveeritud, see tõi ka edu. Eestlaste kohta ütles treener, et nad olid suurepärased.”