Carolina Marin tegi MM-l ajalugu

Hiinas Nanjingis lõppenud sulgpalli maailmameistrivõistlustel võitis naiste üksikmängus kolmandat korda tiitli Carolina Marin Hispaaniast.


Finaalis alistas Marin võistlustel kolmanda asetusega olnud Pusarla V Sindhu Indiast 21-19, 21-10. Marin on esimene naine, kes on suutnud tiitli võita kolmel MM-l. Ühtlasi oli Marin seekord ainuke Euroopa mängija, kes medalile jõudis.

Meeste üksikmängus pidi tiitlikaitsja ja esimese asetusega taanlane Viktor Axelsen reketid pakkima veerandfinaalis, kui jäi alla RIO OM võitjale Chen Longile. Finaali jõudsid kolmanda asetusega Shi Yuqi Hiinast ja kuuenda paigutusega jaapanlane Kento Momota. Kõigi kohtumiste käigus kindlat mängu näidanud Momota võitis finaali 21-11, 21-13 ja tuli esmakordselt maailmameistriks. MM ajaloos oli see meeste üksikmängus esimene kuld Jaapanile.

Teise MM tiitli sai Jaapan naiste paarismängus, kus finaal oli jaapanlaste siseasi. Mayu Matsumoto ja Wakana Nagahara alistasid üle pooleteist tunni kestnud maratonmängus teise asetusega Yuki Fukushima ja Sayaka Hirota 19-21, 21-19, 22-20.

Kaks tiitlit jätsid koju Hiina mängijad, kui segapaarismängus võitsid turniiri esimese asetusega alustanud Zheng Siwei ja Huang Yaqiong alistades kaasmaalased Wang Yilyu ja Huang Dongpingi 21-17, 21-19. Meeste paarismängus võitsid teise paigutusega Li Junhui ja Liu Yuchen Jaapani paari Takeshi Kamura ja Keigi Sonoda 21-12, 21-17.