Euroopa meistrid on Carolina Marin ja Viktor Axelsen

Hispaanias Huelvas lõppenud sulgpalli Euroopa meistrivõistlused võitjate osas suuri üllatusi ei pakkunud. Naiste üksikmängus tuli neljandat korda meistriks kodupubliku marulisel toetusel oma sünnilinnas mänginud Carolina Marin. Finaalis alistas Marin venelanna Evgenija Kosetskaya 21-15, 21-7. Meeste üksikmängus sai kulla valitsev maailmameister taanlane Viktor Axelsen. Axelsen võitis finaalis kindlalt tiitlikaitsjat Rajiv Ousephi Inglismaalt 21-8, 21-7.

Foto Mark Phelan/Badminton Europe

Meeste ja naiste paarismängus jäid vahetult turniiri eel eemale parimate paigutustega Taani paarid, maailma edetabelis teist kohta hoidvad Mattias Boe ja Carsten Mogensen ning naiste paarismängus Kamilla Rytter Juhl ja Cristinna Pedersen. Naiste paarismängus kasutasid tiitlikaitsjate puudumist ära eelmise aasta hõbemedali omanikud bulgaarlannad Gabriela Stoeva ja Stefani Stoeva. Õed Stoevad viisid võiduga 21-12, 21-10 Prantsusmaa paari Emilie Lefel ja Anne Tran üle Bulgaariasse läbi aegade esimese EM kulla.

Meeste paarismäng kujunes taanlaste siseasjaks. Finaalis said kokku teise paigutusega Mads Conrad-Petersen ja Mads Pieler Kolding ning kolmanda asetusega Kim Astrup ning Anders Skaarup Rasmussen. Astrup ja Rasmussen võitsid esimese geimi 21-15, misjärel vastased vigastuse tõttu katkestasid.

Segapaarismängust kujunes finaalide päeva põnevaim lahing, kus üle tunni aja kestnud mängu järel suutsid eelmise aasta tiitlivõitu korrata inglased Gabrielle Adcock ja Chris Adcock. Adcockid alistasid finaalis Cristinna Pederseni ja Mathias Christianseni Taanist 21-18, 17-21, 21-18.

Eesti mängijate parimateks tulemusteks sel EM-l jäid üksikmängudes Raul Musta ja Kristin Kuuba 9. koht.