Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner said EM-l napi kaotuse

EM teisel võistluspäeval läksid esimeste eestlastena võistlema Getter Saar ja meespaaris Kristjan Kaljurand – Raul Käsner.

Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner pidasid 52 minutit kestnud põneva lahingu noore Iiri paari Nhat Nguyen ja Paul Reynolds vastu. Pingelist vastasseisu võis eeldada ka maailma edetabeli kohtadest, kus Eesti paar on 149. kohal ja iirlased kümme kohta tagapool. Esimeses geimis juhtisid paari punktiga pidevalt Kristjan ja Raul ja suutsid ka otsustavad punktid võtta. Teine geim läks suuremas osas samuti eestlaste juhtimisel ning 20-19 seisul oli ka matšpalli võimalus, kuid seejärel võtsid kolm punkti ja geimi iirlased. Kolmandas geimis ei jätkunud Kristjanil ja Raulil enam samasugust jõudu ning kogu mängu võitsid Nguyen – Reynolds 20-22, 22-20, 21-12. “Kahju, et kaotasime, võiduks oleks pidanud mängu kahes geimis ära tegema. Kolmandas geimis tekkis meil emotsionaalselt murdehetk ja siis läks mäng juba neile,” võtsid Kristjan ja Raul mängu kokku. Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner jäid EM-l jagama 17. kohta.

Getter Saar (BWF 119) läks 32 parima seas vastamisi Yvonne Liga Saksamaalt (BWF 84). Kohtumise võitis Li 21-9, 21-9. “Täna ei olnud minu päev, ettevalmistused läksid hästi, aga ei saanud oma mänguplaaniga täna hakkama. Soovisin hoida teda surve all ja võrgus initsiatiiv võtta, kuid tema soovis samamoodi mängida ja sai seekord oma tahtmise. Taseme vahe ei ole väga suur, kuid tegin palju lihtvigu. Pean suutma edaspidi palli rohkem mängus hoida”, arvas Getter. Getter Saar jäi EM-l jagama 17. kohta.

Vaata Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner intervjuud peale mängu siin.

Vaata Getter Saar intervjuud peale mängu siin.

Otseülekanne EM-st laolatv