Eestlased alustavad Euroopa Meistrivõistlustel Hispaanias

Homme algavad Hispaanias Huelvas sulgpalli Euroopa meistrivõistlused. Aasta ühele olulisimale võistlusele kvalifitseerusid Eesti sulgpallurid seekord kõigis viies mänguliigis. Naiste üksikmängus pääses võistlema koguni kaks Eesti esindajat, Getter Saar ja Kristin Kuuba. Üksikmängudes sai EM-le maailma edetabeli alusel 48 sportlast ja paarismängudes igas mänguliigis 32 paari.

Eestlastest asuvad esimesena võistlustulle EM avamängus tiitlivõistluste debüüti tegevad Kati-Kreet Marran ja Sander Mertis segapaarismängus. Loosi tahtel tulid nende vastasteks maailma edetabeli 32 paar Niclas Nohr ja Sara Thygesen. Esimesel võistluspäeval alustab veel Kristin Kuuba (BWF 113), kes mängib Portugali esindaja Sonia Goncalvese vastu (BWF 142). Kuuba, kes osaleb Helina Rüüteliga ka paarismängus arvas võistluse eel, et üksikmängus on eesmärk võtta mäng korraga. “Usun, et Portugali mängijat peaksin olema suuteline võitma. Paarismängus on meil vastas kohe avaringis tugev Taani paar kolmanda asetusega Maiken Fruergaard ja Sara Thygesen, seega favoriidid on täielikult nemad. Kuid ka eelmine aasta suutsime lõpuks hõbeda võitnud Bulgaaria paarile tugeva lahingu anda, seega karta midagi ei ole ja lähme võitlema”, lisas Kuuba.

Meeste üksikmängus on maailma edetabelis 80. kohal asuv Raul Must loosi tahtel esimeses ringis vaba ja ootab oma vastast Luksemburgi esindaja Robert Mann ja Türgi mängija Emre Lale vastasseisust. “Tervislikel põhjustel on seekord ettevalmistus jäänud poolikuks. Võistlustabel on minu jaoks normaalne ja annan endast parima, et teha siiski hea tulemus”, hindas EM väljavaateid Eesti esireket.

Meeste paarismängus mängivad kolmapäeval Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner noore Iiri paari Nhat Nguyen ja Paul Reynolds vastu. Getter Saar alustab samuti teisel võistluspäeval. Saar sai loosiga otse teise ringi ja ootab kolmekümne kahe parima seas vastast sakslanna Yvonne Li ja Küprose mängija Eleni Christodoulou mängust.

EM mänge saab internetiülekandes vaadata siin!
EM ajakava ja tulemused leiad siit!