Taani kaitses naiskondlikul ja meeskondlikul EM-l tiitlit

Eile mängiti Kaasanis, naiskondlikel ja meeskondlikel Euroopa Meistrivõistlustel finaalmängud.

Meeste konkurentsis kohtusid finaalis tiitlikaitsja Taani ja Inglismaa. Esimeses meesüksikmängu kohtumine oli pingeline kuni viimaste punktideni ei teadnud keegi, kas võidab Anders Antonsen või inglane Rajiv Ouseph. Tund ja 5 minutit kestnud mängus suutis otsustavas geimis taanlane kätt kindlamana hoida ja võitis kohtumise 12-21; 21-15; 21-19. Teise kohtumisena mängiti meespaarismäng, kus Mads Conrad-Petersen ja Mads Pieler Kolding inglastele valikuvarianti ei jätnud ning võitsid mängu kahes geimis. Kolmanda mänguna mängiti meesüksikmäng, kus Sam Parsons võitis endast maailma edetabelis ligi 30 kohta kõrgemal asuvat taanlast 21-16; 21-10. Neljas kohtumine, meespaarismäng oli inglaste jaoks otsustava tähtsusega, võit oleks skoori viigistanud 2:2. Esimese geimi suutsid Inglismaa esindajad Peter Briggs – Sean Vendy võita 21-19, kuid järgmised pingelised 2 geimi võitis Taani paar Kim Astrup – Mathias Christiansen 29-27; 21-12. Taani tuli Euroopa meistriks 3:1 võiduga Inglismaa üle.

Naiste finaalmängus kohtusid omavahel eelmise aasta meister Taani ning Saksamaa. Esimeses naisüksikmängu kohtumises suutis sakslanna Fabrienne Deprez võita endast maailma edetabelis paarkümmend kohta kõrgemal asuvat Mia Blichfeldti 21-15; 21-15. Järgnevates kohtumistes Taani sakslastele armu ei andnud ja kohtumine võideti 3:1. Taani naiskond tuli kolmandat korda järjest Euroopa meistriks.