Eesti meeskond näitas EMil lätlastele koha kätte

Eesti alistas täna teises alagrupi kohtumises Läti. Lõunanaabritele mingit võimalust ei antud ja kohtumine võideti 5:0. Eesti esinumber Raul Must kohtus Läti esinumbri Niks Podosinoviksiga ja võitis mängu kahes geimis, tulemusega 21-17; 21-18. Ka Mihkel Laanes vastasele Andis Berzinsile lootust ei andnud ja võitis kohtumise 16 minutilises mängus 21-9; 21-13.


Meespaaris üllatusi ei tulnud ja eestlased tegid platsil puhta töö, kui võitsid mõlemad Läti meespaarid kindlalt kahes geimis. Viimase üksikmängu punkti tõi oma meeskonnale Rainer Kaljumäe, kelle mäng Arturs Akmensiga kujunes päeva pikimaks. Kolmegeimilises kohtumises jäi peale Kaljumäe ning võitis mängu 18-21; 21-8; 21-18.

Homme, kell 09:00 ootab Eestit ees alagrupi kolmas mäng Norraga ja kell 17:00 alagrupi viimane kohtumine Türgiga.

Naiskond kohtus täna teises alagrupi mängus tugeva Venemaaga.
Naiste üksikmängus kohtus Kristin Kuuba Venemaa esinumbri Evgeniya Kosetskayaga, kes asub eestlannast maailma edetabelis 80. kohta kõrgemal. Kui esimene geim oli tasavägine ja pinget jagus, siis teises geimis hoidis venelanna mängu oma kontrolli all ja võitis kohtumise 21-18; 21-12. Getter Saar pidas pika ja tasavägise kohtumise Anastasiia Pustinskaiaga, mis kestis kokku koguni 55 minutit. Kolmas geim libises napilt käest ja punkt läks taaskord Venemaale, seisuga 21-17; 12-21; 21-19.

Paarismängus olid esimeses kohtumisel väljakul mõlema riigi esinumbrid, sealjuures Venemaa naispaar Anastasia Chervyakova – Olga Morozova asuvad maailma edetabelis kõrgel 24. kohal. Mäng omavahel kujunes väga tasavägiseks. Esimene geim liikus tasavägiselt, kuni venelannad noppisid lõpusirgel 6 punkti ja võitsid kohtumise 21-15. Teine geim oli tõeline närvidemäng, kui 17:20 kaotuseisust viigistasid Helina Rüütel ja Kristin Kuuba seisu 20:20. Venelannade närv oli seekord kindlam ja teine geim võideti 23-21. Venemaa naiskond võitis kohtumise 5:0.

Homme, kell 13:00 mängitakse alagrupi viimane kohtumine Türgiga.

09:00 meeste Eesti – Norra otseülekanne!
13:00 naiste Eesti – Türgi otseülekanne!
17:00 meeste Eesti – Türgi otseülekanne!