Euroopa sulgpalli aasta juhatatakse sisse Tallinnas

Aasta esimene sulgpalli Euroopa karikaetapp toimub traditsiooniliselt Eestis Tallinnas. 11.-14. jaanuaril võistlevad TTÜ spordihoones sulgpalli Euroopa Karikaetapil “Yonex Estonian International 2018” 31 riigi sulgpallurid.

Võistlus kuulub Maailma Sulgpalliföderatisooni kalendrisse ja on kõrgetasemelisim turniir Baltikumis. Suurimate koondistega on esindatud Eesti, Soome ja Prantsusmaa, kuid 228 sulgpalluri seas on ka mängijaid näiteks Hiina Taipeist, Malaisiast ja Indoneesiast.

Kodusel võistlusel on suured ootused Eesti sportlastel. Meeste üksikmängus on tiitlikaitsja Raul Must, kellel on turniiril maailma edetabeli alusel parim paigutus. Naiste paarismängus on seadnud finaalikoha eesmärgiks Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Kuubal ja Rüütlil on küll võistlustel kolmas asetus, kuid finaalipääsuks tuleks alistada mitmeid tugevaid vastaseid, sest seekordsel turniiril on eriti tihe konkurents just naiste paarismängus. Naiste üksikmängus saavad otse põhivõitluselt alustada koguni neli Eesti mängijat. Lisaks Kuubale ja Rüütelile ka Getter Saar ja Kati-Kreet Marran. Teised Eesti sulgpallurid peavad üksikmängudes alustama kvalifikatsioonist.

Võistluste esimesel päeval mängitakse kvalifikatsiooniturniir. Reedel 12. jaanuaril toimuvad põhiturniiri mängud. Laupäeval algavad veerandfinaalid kell 10.00 ja poolfinaalid 16.00. Võitjad selguvad TTÜ Spordihoones pühapäeval 14. jaanuaril finaalmängudes algusega kell 11.00.

Võistluste ajakava ja tabelid leiate siit!