Karl Kert ja Marcus Lõo said kodus 3. koha

Tartus lõppenud juunioride Euroopa Karikaetapil, kus osales 203 noort sportlast 25 riigist, said Eesti parimatena Karl Kert ja Marcus Lõo meeste paarismängus kolmanda koha. Teel poolfinaali võitsid Kert ja Lõo Hispaania ja Venemaa paare. Poolfinaalis tulid vastu eelmise aasta võitjad, esimese paigutusega Christopher Grimley ja Matthew Grimley Šotimaalt. Šotimaa paar sai võidu 11-4, 11-6, 11-5. Vennad Grimleyd võitsid ka finaalis, saades jagu Georgi Karpovist ja Mihhail Lavrikovist Venemaalt ning tulid teist aastat järjest Eesti turniiril võitjateks.

Marcus Lõo jõudis poolfinaali veel segapaarismängus koos Inalotta Suutarineniga Soomest. Teises ringis võitsid nad sealjuures turniiri parima asetusega paari Gasper Krivecit ja Petra Polanci Sloveeniast. Poolfinaalis tuli alla jäämine Hollandi paarile Milou Lugters ja Ties Van Der Lecq 9-11, 11-6, 9-11, 5-11.

Meeste üksikmängu tase Tartus oli väga kõrgest klassist, kohal oli nii viimaste aastate juunioride ja noorte EM medaliste kui tugeva tasemega mängijaid Aasiast. Tihedas konkurentsis võttis võidu selle aasta juunioride EM hõbe Arnaud Merkle Prantsusmaalt, kes finaalis võitis Danilo Bosnjuki Ukrainast 11-4, 5-11, 11-8, 11-4. Naiste üksikmängu finaali jõudsid kaks Hiina Taipei mängijat. Parim oli Hsieh Yu Ying 11-9, 11-6, 6-11, 11-5 võiduga Huang Yin Hsuani üle.

Naiste paarismängu võitis Hollandi paar Milou Lugters ja Alyssa Tirtosentono.

Samal ajal leidsid aset ka Yonex Estonian U17 International ja Yonex Estonian Youth turniirid. Alla 17-aastaste vanuseklassis tegid eestlastest parima tulemuse Artur Ajupov ja Ramona Üprus, kes jõudsid segapaarismängus veerandfinaali. Tee poolfinaali katkestas tugev Venemaa segapaar Viktor Novikov – Amina Nelidova, kes võitsid kohtumise 6-11; 12-10; 11-8 ja 12-10.

Noorte turniir kulges eestlaste jaoks väga edukalt ja teeniti 4 pronksmedalit. U15 vanuseklassi segapaarismängus said kolmanda koha Tauri Kilk ja Catlyn Kruus, kes teenisid tubli võidu venelaste üle. U13 poiste paarismängus tõid medali koju Hannes Hani ja Daniel Kornejev. U11 vanuseklassi tüdrukute üksikmängus tuli kolmandaks Laura-Liis Kale ning sama vanuseklassi tüdrukute paarismängus tulid kolmandale kohale Emilia Šapovalova koos Läti esindajanna Anete Priedniecega.

Vaata kõiki tulemusi siit:
juuniorid, U17, Youth