Matis Kaart ja Hannaliina Piho jõudsid juunioride karikaetapil finaali

Möödunud nädalavahetusel toimus Soomes, Espoo linnas juunioride Euroopa karikaetapp Finnish Junior 2017, samal ajal leidis aset ka turniir Finnish Youth 2017.

Juunioride turniiril tegid parima tulemuse Hannaliina Piho ja Matis Kaart, kes jõudsid segapaarismängus finaali. Esimeses kohtumises alistasid eestlased Inglise ja Soome segapaari Grace King – Victor Lindahl 8:21; 21-18 ja 21-16. Teises ringis tuli alistada Soome paar Oldorff – Monnberg, kus Piho – Kaart kartma ei löönud ja võitsid vastased kahes geimis, 23-21; 21-13.  Poolfinaalis oli ees tugev Rootsi paar Krittaphat Thiapwacha – Elle Skott, kellest saadi jagu kolmes geimis. Finaalkohtumises ootas eestlasi ees turniiri 1. asetusega Rootsi paar Adrian Levin – Nathalie Wang, kellele napilt siiski alla jäädi 21-17 ja 22-20.

Naisüksikmängus tegi parima tulemuse Mari Ann Karjus, kes jõudis poolfinaali. Mari Anni esimese ringi kohtumine oli tõeline proovikivi. Soomlanna Emilia Harti võitles kõvasti ja peeti tasavägine kolmesgeimiline mäng, kust võitjana väljus Karjus 19-21; 21-16; 21-11. Teises ringis ootas ees venelanna Anastasiia Boiarun, kellest eestlane oli parem 8-21; 21-14; 16-21. Kolmandas ringis tuli jõudu katsuda turniiri 4. asetusega inglanna Freya Redfearniga, kelle eestlane alistas 41 minutit kestnud mängus 21-19; 16-21 ja 21-19 . Mari Anni tee poolfinaalis lõpetas tunriiri 1. asetusega bulgaarlanna Maria Delcheva, kes alistas eestlanna kindlalt kahes geimis. Hannaliina Piho jõudis välja veerandfinaali, kus tema teekonna lõpetas hilisem hõbemedalist, venelanna Anastasiia Shapovalova 21-14; 21-11.

Meesüksikmängus tegi suurepärase tulemuse Marcus Lõo, kes jõudis veerandfinaali. Esimeses ringis kohtus Marcus Portugali esindaja Joao Changiga, kelle tasavägises ja raskes mängus võitis tulemusega 14-21; 21-13 ja 21-11. Teises ringis läks Lõo vastamisi turniiri 4. asetusega soomlase Anton Monnbergiga, kelle suutis alistada kolmes geimis, seisuga 21-16; 13-21 ja 21-15. Kolmandas ringis alistas Marcus Rootsi esindaja Daniel Collini kahes geimis. Veerandfinaalis ootas Marcust ees rootslane Simon Sandholm. Poisid pidasid omavahel kõva lahingu ja väga napilt kaotas sel korral siiski Marcus Lõo  21-14; 20-22; 21-11. Hea tulemuse tegi ka Hans Kristjan Pilve, kes jõudis kolmandasse ringi.

Meespaarismängus jõudsid turniiri 2. asetusega Marcus Lõo ja Karl Kert poolfinaali. Esimestes ringides alistasid poisid kindlalt kaks Rootsi paari, mõlemad kahes geimis. Poolfinaalis ootas ees tugev Soome paar Miika Lahtinen – Juha Honkanen. Pikas ja tasavägises mängus jõudis finaali siiski Soome paar, kes sai eestlastest jagu 21-16; 18-21; 21-15 nng võitis hiljem ka kogu turniiri.
Naispaarismängus jõudsid nii Hannaliina Piho – Mari Ann Karjus kui ka Karina Kapanen-Victoria Korobova välja veerandfinaali.

Ka noorte turniiril tegid eestlased suurepärased tulemused. U11 vanuseklassi tüdrukute üksikmängus tõi Eestile hõbemedali Laura-Liis Kale. U13 vanuseklassi tüdrukute üksikmängus võitis hõbemedali Kadi Ilves. U15 vanuseklassi üksikmängudes said kolmanda koha nii Ramona Üprus kui ka Tauri Kilk. U17 vanuseklassi üksikmängu kuldmedali tõi koju Artur Ajupov, kolmandaks tuli Christopher Siilbaum. Sama vanuseklassi paarismängus tõid samuti Eestile kulla Artur Ajupov  ja Tauri Kilk. Segapaarismängus tulid Ramona Üprus ja Artur Ajupov kolmandaks. U15 vanuseklassi naispaarismängus tulid hõbemedalile Catlyn Kruus ja Ramona Üprus. Kuldmedali tõid koju ka U13 vanuseklassi naispaar Emili Pärsim – Kadi Ilves.

Vaata Juunioride tabeleid siit!

Vaata Noorte tabeleid siit!