Eestlased jõudsid Venemaa White Nights turniiril poolfinaali

Venemaal, Gatchinas toimuval White Nights U17 turniiril tegid Eesti noored suurepärased tulemused. U17 vanuseklassi turniiril jõudis 3. asetusega Hans Kristjan Pilve meesüksikmängus poolfinaali. Esimeses ringis seljatas Hans Venemaa esindaja Egor Velpi kahes geimis. Teises ringis alistas ta Venemaalt pärit Aleksey Molochaevi samuti kahes geimis, seisudega 21-16 ja 21-16. Veerandfinaalkohtumises läks Pilve vastamisi turniiri 8. asetusega venelase Alexander Nikuliniga, kus siiski väljus kolmegeimilisest võitlusest võitjana Hans Kristjan, kes alistas vastase 15-21; 23-21 ja 21-9. Poolfinaalkohtumises pidi eestlane tunnistama hilisema turniiri võitja, 1. asetusega venelase Georgii Lebedevi paremust 10-21 ja 17-21. Hans Kristjan Pilve lõpetas White Nights U17 turniiri kokkuvõttes ¾ kohaga.

Märkimisväärse tulemuse tegid ka Triitoni Sulgpalliklubi kasvandikud 13-aastane Tauri Kilk ja 15-aastane Artur Ajupov, kes jõudsid U17 tunriiril meespaarismängus poolfinaali. Poisid jõudsid loosiõnne korral otse teise ringi, kus kohtusid venelaste Taimaz Gareev – Timur Valiulliniga. Eestlased alistasid vene paari kahes geimis, seisudega 21-17 ja 21-13. Veerandfinaalis läksid poisid vastamisi vene paari Daniil Dubovenko – Maksim Oglobliniga, kelle võitsid raskes mängus 21-6; 19-21 ja 21-14. Poolfinaalis tuli eestlastele vastu turniiri 2. asetusega vene paar Egor Kholkin ja Georgii Lebenev. Eestlased pidid tunnistama venelaste paremust kahes geimis, kusjuures Egor ja Georgii võitsid U17 turniiri esikoha.

Vaata Kõiki U17 tulemusi siit!

Samal ajal toimus ka White Nights Junior turniir. Väga hea soorituse tegi Karl Kert, kes võitis meesüksikmängu esimeses ringis venelase Konstantin Vardosanidze 21-11 ja 21-12. Teises ringis läks Karl kahjuks kokku turniiri 1. asetusega Kazanist pärit Dmitry Panariniga. Esimese kaotas Karl Kert 15-21, kuid teine geim oli väga pingeline ja tasavägine, kuid siiski kahjuks tunnistas Karl vastase paremust ka teises geimis 21-23.

Juba 5. juulil algab White Nights 2017 täiskasvanute turniir, kus löövad lisaks teistele kaasa ka Liisa Tannik ja Karl Kert.

Vaata Juunioride tulemusi siit!