Algavad Juunioride Euroopa Meistrivõistlused

Reedel algavad Prantsusmaal Mulhouses sulgpalli Juunioride Euroopa Meistrivõistlused. Esmalt selgitatakse EM-l parimad võistkonnavõistluses. Eesti koondis on loositud ühte alagruppi Taani, Tšehhi ja Norra noortega. Alagrupist edasi veerandfinaali pääseb vaid võitja ja siin on kindel favoriit turniiril esimese asetuse saanud Taani koondis, kes varasematel aastatel noppinud mitmeid EM tiitleid. Eesti koondist juhendava Rainer Kaljumäe sõnul on eesmärgiks võita Tšehhit ja Norrat ning anda kõva lahing ka Taanile. “See on võimalik ainult siis, kui keegi pingelises olukorras ei mängi ühtki punkti alla oma võimete, ainult nii võtame sellelt võistluselt maksimumi”, lisab Kaljumäe.

Esimesena kohtub Eesti koondis reedel Norraga, päev hiljem mängitakse Taani ja viimasena Tšehhiga. Kokku osalevad EM-l 26 riigi koondised. Võistkonna võistluses kuuluvad Eesti koondisse Mari Ann Karjus (Tondiraba SK), Kati-Kreet Marran (Nõo SK), Hannaliina Piho (TÜASK), Liisa Tannik (Triiton SK), Karl Kert (Triiton SK), Matis Kaart (Triiton SK), Marcus Lõo (Triiton SK) ja Hans Kristjan Pilve (Pärnu SK).

Peale võistkonna võistlust algab 11. aprillil EM-l individuaalturniir, kus suurimad ootused on koondise parimatel Kati-Kreet Marranil ja Mari Ann Karjusel üksikmängudes ja paarismängus.